Lav selv din egen reflekserende pagaj

Det er mærkeligt at der ikke tilbydes pagajer med reflekser eller i en selvlysende / fluorescerende  farver. Lige så mærkeligt er det at, havkajakroere ikke efterspørger det hos forhandlerne og producenterne. Faktum er at muligheden for at blive set, både i dagslys, i skumringen og om natten mange dobbelts ved brug af reflekser og selvlysende tøj.

Vil du være mere synlig, når du ror kajak,  kan du f.eks. spraymale bladene på din pagaj. Samtidig bliver pagajen tyverisikret - den bliver i hvertfald blevet svært genkendelig!
 
Du skal købe
Start med at fjerne alle klistermærker, tape markeringer o.l.  Slib dernæst bladene let med smegelpapir. Tør af med acetone eller renset benzin. Giv først bladene et par lag med den hvide spraymaling (fungerer som grunder). Når det er stentørt, er det tid til at spraymale med den valgte fluorescerende farve. Slib og tør grundigt mellem hver lag. For at få en flot og stærk finish kan man give det hele en klar lak til sidst.

Husk afdækning, maske og grundig udluftning hvis du står indenfor.

Bonusinfo. Jeg har købt noget reflekterende tape i en bådudstyrsbutik og sat et par strimler på pagajskaftet, lige over bladene. Glowfast er en selvlysende tape, jeg har set på internettet, den er udviklet specielt til det "maritime miljø". Klæbes på pagajskaftet, dækket og siden.