Værd at vide om vandVi skal drikke vand hver dag, især når vi dyrker motion. Her et nogle gode råd om vand og hvorfor du ikke skal bruge tilfældige flasker som drikkedunk.

 • 1 ½ liter vand forsvinder som urin
  Hver dag afleder du vand gennem din ånde og som sved og afføring. Ca. 1½ liter tisser vi bort...

 • Pas på dehydrering
  For at din krop fungerer optimalt, skal du sørge for at forny din vandbalance f.eks. ved indtagelse af drikkevarer og fødevarer, der indeholder vand. Mænd har brug for ca. 3 liter væske om dagen, og kvinder har brug for ca. 2,2 liter væske om dagen.
 •  Engangsflasker er potentielle bakteriebomber
  En gruppe forskere på Aarhus Universitet har undersøgt bakterieindholdet i engangsflasker som havde været i brug i fem dage uden at blive vasket. Vandets bakterieindhold måles i kim-tal. Vandet i de uvaskede flasker havde et 16 gange som højt kim-tal som frisk tappet vandværksvand. Til sammenligning havde vandet i vaskede engangsflasker et kim-tal 8 gange højere end frisk tappet vandværksvand.

 • Drikkeflasker
  Nalgene On The Fly OTF
  drikkeflaske med låg som kan åbnes med én hånd. Smags- og lugtneutral. Kan vaskes i opvaskemaskine.
LifeStraw® Go er en drikkeflaske med et indbygget filter som fjerner bakterier og andre urenheder fra vandet. Læs Kajakportalens artikel om LifeStraw® Go
 • Hold flasken renEn god drikkeflaske kan enten gå ned i opvaskemaskinen eller er så bred foroven, at du kan gøre den ren med en opvaskebørste eller flaskerenser.
 • Vidste du at 60% af din vægt er vand. Vejer du f.eks. 65 kilo er de 39 kilo vand.  Langt det meste af vandet befinder sig inde i kroppens milliarder af celler.
Kilder: iform.dk, forskning.no, vorespuls.dk, sygeforsikring.dk, tv2.dk, bt.dk
Foto: Presse