Så er der kaffe


Både på en frisk efterårstur og en sommerdag, er en kop kaffe synonym med en hyggelig pause og kajaksnak med romakkeren

Kaffepause


Hjemme drikker jeg gerne friskbrygget stempelkaffe. Men, når jeg er på tur er det fint med en kop "nes". Jeg hælder kogende vand fra termokanden på 2 teskefulde "nes" (med top), så er det næsten som en kop friskbrygget kaffe. Er man til cappuccino eller varm cacao, kan det fås i små breve (eller glas) som kan blandes op på stedet.

Pulvermælk kan erstatte mælk, som ikke er så handy at have med på turen, hvis man ikke kan undvære den i sin kajakkaffe. 
Cowboykaffe, som mange kalder det, er klart den hyggeligste kaffe. Men, den kræver tid og et bål og er velegnet hvis man er på en overnatningstur.
  1. Kog noget vand og hælde så dobbelt mængde kaffe i, af hvad du normalt bruger derhjemme på maskinen. Hellere for meget end for lidt.
  2. Vandet og kaffen skal bulderkoge i ca. ét minut
  3. Tag kaffen af og hæld, fra 30-40 cm højde, en smule koldt vand i så det plasker lidt. På den måde opstår der et kulde/varmechok i vandet så grumsen bundfælder
  4. Cowboy kaffen er færdig 
Et frisk alternativ til både "nes" og cowboykaffen er Growers Cup. Det er en slags stempelkande, men lavet i miljøvenligt pap. Inde i posen er et filter med friskmalet kaffe. For at brygge en kop kaffe, hælder man kogende vand i posen. Og venter  2-4 minutter. 2 minutter = mild. 4 minutter = stærk. Growers Cup kan købes i netto til 9 kr. per "kande" og 12 kr. hos EventyrSport og Friluftsland.

Køb en god termokande af metal, ikke plastik. Metalkanden holder på varmen længere. Kom ikke termokanden i opvaskemaskinen, fordi det slider på belægningen. Undgå mælk i termokanden som nemt kan udvikle bakterier hvis kanden ikke gøres ordentligt ren. Den sidste, vigtige advarsel til kaffetørstige kajakroere er, pas på med at overskrue proppen, du risikerer at ødelægge gevindet og termokanden bliver utæt.