BESØG DE DANSKE ØERBjørnø

Vidste du, at der er mere end 400 øer i Danmark og 37 af dem har et Ø-pas?

Står der ø-togt i dine sommerplaner, er der værd at se på mulighederne i det danske ørige. Her kan du få fine kultur- og naturoplevelser, smage på lækre lokale madvarer og - møde venligtsindede øboer.

Jeg kan anbefale dig at få fat i et Ø-Pas. Det er et hæfte som indeholder oplysninger om de enkelte 37 øer; antal beboere, størrelse, historie, seværdigheder, overnatnings- og indkøbsmuligheder. 

I passet er der afsat plads til at markere hvert besøg med en ø-silhuet på siderne. Silhuetten findes på havnen,  og så kan den gnides over i passet. På den måde kan du samle stempler fra de danske øer og konkurrere med kajakvenner om, hvem der har besøgt flest øer, når sommeren er omme.
De 37 småøer som er med i Ø-passet er Agersø, Als, Anholt, Askø / Lilleø, Avernakø, Barsø, Birkholm, Bjørnø, Bornholm, Baagø, Christiansø, Drejø, Egholm, Endelave. Fanø, Fejø , Femø, Fur, Hjarnø, Hjortø, Langeland, Livø, Lolland-Falster, Lyø, Læsø, Mandø, Nekselø, Omø, Orø , Samsø, Sejerø, Skarø, Strynø, Tunø, Venø, Ærø og Aarø.


Her kan du smugkigge i passet, og kan du bestille dit eget Ø-pas.

Mere kajakhalløj om det danske ørige 

Foto: Henrik Numelin