ZEGUL 520 EN KAJAK MED GRØNLANDSKE ANER


Zegul 520 er en super manøvredygtig dagsturskajak med et godt spring og et skarpt knækspant

Den let V-formede bund giver god acceleration og gør Zegul 520 perfekt til leg og roning i bølger.

520eren har, ligesom en grønlænderkajak, et skarpt knækspant, hvilket giver fin primær stabilitet, god respons, når kajakken kantes så den drejer let. Det lave agterdæk gør kajakken meget let til at lave grønlændervendinger i. Og samtidig fungerer den også på en weekendtur.  

Zegil 520 kommer med et spindelvæv af dæksliner samt bærehåndtag i stævnen og hækken. Og den er udstyret en Kajaksport finne samt et SmartTrack rorsystem. Der er god knæstøtte op under dækket. Der er tre stuverum og et "handskerum" foran cockpittet, så der er plads til det der skal med på en weekendtur. Til de længere ture skal man være lidt selektiv på hvor meget udstyr og grej som medbringes. 

Zegul 520 er produceret  i to versioner; LV og HV (skroget er identisk, forskellen er dækshøjden). Længde 520 cm, bredde 53 cm, "fabriksvægt" cirka 22 kilo, cockpittet måler udv. 83 x 45 cm. Ideel for roere +/- 80 kilo.

Jeg har selv en Zegul 520 HV og bruger primært kajakken til dagsture og oplever at den fungerer rigtigt fint også uden last. 

Video review af  Zegul 520, produceret af magasinet Adventure Kayak.


Zegul 520 er designet af svenskeren Johan Wirsén, en af de bedste kajakkonstruktører i Skandinavien. Typisk for Johan Wirséns kajakdesigns er; det lille udadvendte knæk i forskibet (lige under samlingen), den lange dybe rende i agterdækket (styrker dækket) og de indstøbte rustfri stål bøjler i for- og agterdækket til bugsering og fastlåsning af kajakken. Johan Wirsén solgte produktionsrettighederne og Zegul 520 formene til Tahe Marine i Estland, som producerede 520eren frem til 2013. 

Foto: Zegul 520 HV i Trykkerdammen, Henrik Numelin
Video:
Adventure Kayak