GODT NYTÅR2020 er til ende...

Det har været et totalt mærkeligt år. Et af de ord som går igen i min kalender er "aflyst". Daglige roture, mærkedage, aftaler med familie og venner. Planer om ferier under sydligere himmelstrøg blev aflyst og ændret til ferie i Danmark. Og heldigvis, for sikken en masse skønt rovand som findes i Danmark.  I 2020 købte vi en lille campingvogn, og har ferieret på bornholmske, sjællandske, fynske og jyske campingpladser. Vi er gået efter stille, mindre campingpladser tæt på by og vand. Med vores cykler kommer vi hurtigt ind i  bymidten, kan handle, gå en tur på hovedgaden, besøger et museum eller et galleri. Tilbage ved campingvognen slår vi os ned i klapstolen, nyder en kop kaffe og vandudsigten, i mens den næste kajaktur planlægges. Det kan noget, det der camping! Jeg har i hvert fald fået roet mig mange fine ture under "fremmede" himmelstrøg.


Årets første campingkajakferie var i påsken til Roskilde Fjord. Det her  er een af mine roture. Veddelev/Roskilde Camping lang vigen mod Roskilde og lige "vende " vikingeskibshavnen. Fortsætte til Sct. Hans have og spiser frokost med min kone, strækker ben på Elleore og tilbage til Roskilde Camping.


Man kalder Bornholm for "solskinsøen" - det passede ikke lige i forhold til det vejr vi havde i Kristi Himmelfartsdagene. På billedet er det så lige blevet tørvejr i det lille fiskerleje Teglkås, på østsiden af Bornholm. Hans Kertil, bornholmer og kajakroer, har udgivet en glimrende guidebog til Bornholm rundt i kajak - den vil jeg anbefale hvis du skal til Bornholm.Sommerferie i det Sydfynske øhav. Vi boede på Nab Strand Camping  - vores ynglingscampingplads! Søde campingværter, nybygget servicebygning, skøn udsigtsterrasse med grill og kajakvenlig  beliggenhed i forhold til kajakture til  Avernakø, Bjørnø og Svelmø


I efterårsferien kørte vi til Sønderjylland. Vi har besøgt Sønderjylland tidligere og synes at de forskellige landskaber dernede er charmerende. Her boede på Lærkelunden Camping ved Gråsten. Godt udgangspunkt for gå-, cykel- og kajakture langs fjorden. Billedet er fra en skumringstur til bugten ved Stranderød.

Glæder mig til at komme på vandet i 2021, både på Øresund og på andre danske vande. Med over 8.000 kilometer kystlinje og 500 campingpladser er der mange muligheder. Limfjorden, Djursland og Samsø ligger tæt på noget af det rovand som det kunne være sjovt at få under kølen. Og letter Corona presset, så grænserne i 2021 åbnes igen, er der masser af uopdaget rovand i syd og øst ...

GODT KAJAK NYTÅR

Foto Henrik Numelin 
Publiceret 30.12.2020