BREXIT


Storbritannien har forladt EU. Hvilke konsekvenser får det for dig?

Vil de engelsk produceret kajakker og udstyr forsvinde fra hylderne i de danske kajakbutikker - det ved vi ikke. Men vi ved at du skal betale moms og importgebyr når du selv importerer f.eks. udstyr til din kajak fra Storbritannien - det handler dette indlæg om.

Storbritannien forlod EU 31. december 2020. Det betyder, at fra 1. januar 2021 er nye regler, hvis du shopper online i de engelske kajakbutikker. 

Brexit-aftalen betyder ganske vist, at du ikke skal betale told og punktafgifter af varer købt i England, Skotland og Wales. Men du skal stadig betale moms og importgebyr.

  • Varekøb under 80 kroner før fragt, ikke betale dansk moms, told eller importgebyr.
  • Varekøb over 80 kroner før fragt, du skal betales dansk moms på 25 % af varens pris og et importgebyr.
  • Varekøb over 1.150 kroner før fragt:
  • Varer produceret i UK, du skal betale dansk moms på 25 % af varens pris og et importgebyr.
  • Varer produceret uden for UK, der skal betales, både dansk moms på 25 % af varens pris og et importgebyr.

Importgebyr er mellem 125 og 250 kroner som betales til fragtfirmaet (fx PostNord, GLS), som står for at fortolde din vare. Vær opmærksom på, at du ikke får importgebyret tilbage, hvis du fortryder dit køb og sender en vare retur til forhandleren/butikken.

Læs flere gode råd fra Skat og Tænk før du shopper løs i engelske webshops. Og læs afsnittet med handelsbetingelser, levering og returnering før du kører kortet igennem og betaler!

Publiceret 24.01.2020
Kilde Tænk og Skat
Billede PR