Tylön Runt i havkajakJeg er ikke nogen "racer røv", men syntes alligevel det er sjovt en gang i mellem, at deltage i konkurrencer....

I 2012 havde jeg skrevet Tylön Runt  ind i min rokalender.

Arrangementet foregik i Halmstadbugten med start og mål på elven Nissan lige midt i Halmstad centrum. Spektakulært. Herfra ud i bugten, rundt om Tylön og tilbage til mål i Halmstad - i alt 24 km.

Fredag aften pakkede jeg tøj og lagde min North Sea kajak på taget af bilen. Og tidlig lørdag morgen kørte jeg til Helsingør og sejlede med færgen til Helsingborg. Ad motorvej E4 til Halmstad og kørte ind i byen, ca. 1½ time før start. Rigelig tid til at finde startstedet og en parkeringsplads. Det var nemt nok. Startområdet var Kapsylparken ved siden af  Halmstad Bibliotek, som ligger lige ud til elven.

Det var et blandet felt af ca. 40 surfskis, havkajakker og turkajakker der var klar til start.

Feltet af surfskis trak hurtigt fra os i tur- og havkajakkerne. Jeg havde besluttet ikke at lade mig rive med af stemningen og farten. Så jeg holdt omkring 7,5 km/time, og lå lige foran "kaffe-holdet". Der var modvind og -sø hele vejen ud til Tylön. I læ af Tylön fik jeg lidt og spise og drikke og satte så kursen tilbage mod Halmstad. Vinden var nu vendt og i medvind og -sol gik det i fuld fart mod Halmstad. Fra en lille kanalcafé heppede gæsterne når deltagerne roede forbi og over mållinien. Festligt! Gennemførte i tiden 3:25:18.Kl. 15 præmieoverrækkelse med flot pokal til første kajak i mål. Plakette og præmie til alle som gennemførte samt lodtrækningspræmier (jeg vandt en t-shirt) Alt i alt et godt arrangement.Tylön Runt i havkajak blev arrangeret af ourdoorbuttikken Go Nature i Halmstad. Løbet er ikke blevet afholdt siden 2014.