5 APPS TIL KAJAKTUREN

Der er ingen grund til at fylde sin smartphone med alle mulige apps, som du alligevel ikke bruger. 

Her er 5 apps som jeg selv bruger, når jeg skal tjekke vejrudsigten, strømretningen eller søge nærmeste overnatningssted undervejs på turen.
 
yr.no
Nordmændene er på forkant med alt hvad der angår metrologi, også præsentation af vejret. Og så gør det jo heller ikke noget at vejrudsigterne er pålidelige. (YR er ikke en forkortelse for det norske meteorologiske institut, men det norske ord for en særlig fedtet og kold finregn).


Windfinder
Windfinder er udviklet til kite- og windsurfere, men havkajakroere kan også bruge Windfinders præcise informationer om bl.a. vindstyrke og -retning, bølger og strøm.Sejlsikkert app'en
Viser kort over de danske farvande med position og dynamisk zoom, strøm- og vindprognoser op til 48 timer frem. Du kan også se farvandsadvarsler, skibslys, farvandsafmærkninger, information om planlagte skydeøvelser og meget mere.


Shelter 
Kan finde sheltere og kystnære teltpladser, du ikke vidste fandtes.  Kort og  beskrivelse af sheltere, logiske piktogrammer samt kontaktoplysninger på hver enkel lokation.  Oplysningerne i Shelter app er baseret på data fra Naturstyrelsen
 WiFi Map
App'en er, som titlen siger, et kort der viser hvor i nærheden, der er gratis netværk tilgængeligt og deres adgangskoder.  

Nice to know 
På mange havne, biblioteker og turistinformationer er der ofte adgang til gratis WiFi. Eller kombiner det nyttige med det praktiske  - gå på café, køb en kop kaffe og log ind på caféens internet.