SOMMERLÆSNING


Hvad skal man læse, hvis det er blæsevejr eller hvis regnen falder tungt. Det sker jo, selv i den bedste danske sommer. Her et par forslag til nogle timers hyggelig sommerlæsning.
Høst ved havet
Danmarks lange kystlinje er et skattekammer af spiselige råvarer som tang, urter, og skaldyr. "Høst ved havet" er en god guide i lommeformat, der også giver inspiration til, hvordan du bruger de forskellige råvarer i køkkenet.

 

Stjerneatlas for begyndere
Bogen fokuserer på de stjernebilleder, som kan ses med det blotte øje. Opdag de fascinerende historier bag ved stjernebillederne og lær at spotte nogle af de mange planeter og stjernetåger der er i vores univers - Stjerneatlas for begyndere.


Vejret på vandet
Aktuel bog til alle der sejler uanset størrelser af fartøjet. i bogen "Vejret på vandet" læser man  forklaringer på, hvordan man bruger vejrudsigter og vejrkort og tyder det vejr man møder både kystnært og ude på oceanerne. En opslagsbog med mange illustrationer og foto. Meyers store naturalmanak
Klassisk Meyer bog, der emmer af Meyers gejst og entusiasme for råvarerne og maden. Flot layout. Bogen fylder godt i bagagen, og har det nok bedst på reolen hjemme i køkkenet.


Havkajakture, Sjælland
Turbeskrivelser til 10 havkajakture omkring Sjælland, Møn, Lyngby sø, Isefjorden, Museholm, Reersø, oskilde fjord, Stevns, Sejerø og Knudshoved odde. "Havkajakture på Sjælland" er ture for alle, begyndere som øvede. En meget inspirende bog, som jeg aldrig bliver træt af. 


Knud Rasmussens dramatiske skildring af den 2. Thule-ekspedition, der blandt andet havde til formål at kortlægge fjordene på Grønlands nordvestkyst. Men på turen tilbage går det galt. To af ekspeditionens deltagere mister livet og de øvrige deltagere kæmper for at komme hjem i live.Ombord på det gode skib "Lappedykkeren" kommer vi gennem Limfjorden fra Hals i øst, forbi Mors til Thyborøn i vest. Og når "Lappedykkeren" ligger til kaj, fortsætter forfatteren, nu bare på cykel eller til fods i Limfjordslandet. Fine beskrivelser af de mange små havne samt bonusinfo om nærmeste købmand, kro og seværdigheder.  

Er det fortsat regn- og og blæsevejr, og der ikke er udsigt til at kunne stikke en pagaj i vandet de nærmeste dage, så er der flere bøger her. God læselyst.

Bøgerne kan købes hos boghandlere, webshops eller lånes som hardcopy eller som lydbog på biblioteket.

Udgivet 24.07.2021
Foto PR
Tagget med Vinterlæsning