HAVBANK


Der er hav næsten hele vejen rundt om Sjællands Odde. 348 grader omslutter vandet den smalle nordvestsjællandske halvø, for at være hel præcis.


Med det udgangspunkt har en arbejdsgruppe fra Havnebyen på Odden taget initiativ til at starte en havbank på havnen, hvor turister og odboer skal kunne låne og leje udstyr som kajakker, SUPs, våddragter, snorkelgear og vandkikkerter. Ideen i havbanken - grejbank - er at turister og odboer med  lån eller leje af udstyr, får større kendskab og interesse til havet. Projektet er tæt knyttet til FN’s verdensmål 14: Livet i havet. 

Havbanken skal efter planen åbne i 2023 og være åben i sommerferien og resten af året med medlemskab. Det er en bevilling fra Nordea-fonden "Her bor vi"-pulje som financierer det spændende initiativ. 

Psst... Sjællands Odde ligger udsat for vesten- og nordvestenvinden, som kan være udfordrende for kajakroning. Gniben hedder den yderste spids af Sjællands Odde hvor Søværnet har en artilleriskole. Fra Gniben strækker Sjællands Rev sig 10 km ud i Kattegat. Vær obs. på skydetider samt hurtigfærgerne som sejler til og fra færgehavnen.

Kilde Pressemeddelelse og oddenportalen.dk
Foto PR
11.02.2022