HALSNÆS KAJAKKORT

Kort til kajak sejlads omkring Halsnæs

Halsnæs er omgivet af både hav, fjord og sø; mod nordvest ligger Kattegat, mod syd ligger Isefjorden og Roskilde Fjord og mod øst ligger Arresø. Du kan sejle et par timer eller i flere dage og du kan finde sikre ruter med læ i de fleste vindretninger - Halsnæs har vand næsten hele vejen rundt.

Halsnæs Kajakkort, eller rettere kortguide, indeholder kort med ruter og informationer om blandt andet om isætningssteder, sheltere og oplevelsesmuligheder langs Halsnæs' kyster. Der er også blevet plads til naturbeskrivelser og spændende lokalhistorier - det hele krydret med opskrifter baseret på råvarer som kan indsamles langs kysten.

Kajakkortet kommer som et 24 siders A4 hæfte med spiralryg og er trykt på vandfast papir. Kortet er udgivet af Halsnæs Kommune i samarbejde med de lokale kajakklubber, og kan købes for 80 kr. i Turistinformationen på Hundested havn og i webshoppen hos VisitNordsjælland.

Søsætningen af Kajakkortet er et af flere havkajakvenlige tiltag fra Halsnæs Kommunes side i bestræbelserne på at friste kajaksejlere, både lokale som gæster og turister, til ture langs Halsnæs' rå og uspolerede kyster.
  • Et digitalt kajakkort 
  • Etablering af to utraditionelle overnatningsmuligheder; et bådformet shelter på havnen i Lynæs og et flydende shelter udfor Hvide Klint. 
  • Placering af seks gule "wayfinding"s bøjer langs kysten.
  • "Oplev Halsnæs" kort med landbaserede oplevelser og aktiviteter.

Foto: PR og Henrik Numelin