HALSNÆS KAJAKKORT

Kort til kajak sejlads omkring Halsnæs

Halsnæs er omgivet af både hav, fjord og sø; mod nordvest ligger Kattegat, mod syd ligger Isefjorden og Roskilde Fjord og mod øst ligger Arresø. Og du kan sejle et par timer eller i flere dage og du kan finde sikre ruter med læ i de fleste vindretninger, for Halsnæs har vand næsten hele vejen rundt.

Halsnæs Kajakkort, eller rettere kortguide, er i A4 format og indeholder med ruter, kort og nyttige informationer om blandt andet om isætningssteder, sheltere og oplevelsesmuligheder langs Halsnæs' kyster. Der er også blevet plads til naturbeskrivelser og spændende lokalhistorier - det hele krydret med opskrifter baseret baseret på råvarer indsamlet langs kysten.

Kajakkortet kommer som et 24 siders A4 hæfte med spiralryg og er trykt på vandfast papir. Kortet er udgivet af Halsnæs Kommune i samarbejde med lokale kajakklubber, og kan købes for 80 kr i Turistinformationen på Hundested havn og i webshoppen hos VisitNordsjælland.

Søsætningen af Kajakkortet er et af flere havkajakvenlige tiltag fra Halsnæs Kommunes side.

Der er etableret utraditionelle overnatningsmuligheder i form af to bådformede shelters på havnen i Lynæs og Danmarks første flydende shelter ved Hvide Klint.  Der er udlagt "wayfinding" som 6 gule bøjer langs kysten.  Udgivet et "Oplev Halsnæs" kort med landbaserede oplevelser og aktiviteter. Og endelig et digitalt kajakkort  (kan ikke printes) som sammen med Halsnæs Kajakkort, er til hjælp når kajaksejlere er på tur langs Halsnæs' rå og uspolerede kyster.

Foto: PR og Henrik Numelin