HALSNÆS KAJAKKORT

Kort til kajakture omkring Halsnæs

Halsnæs er omgivet af både hav, fjord og sø; mod nordvest ligger Kattegat, mod syd ligger Isefjorden og Roskilde Fjord og mod øst ligger Arresø - der er altid mulighed for at finde roligt farvand med læ for de fleste vindretninger. 

Halsnæs Kajakkort, eller rettere kortguide, rummer både et væld af praktiske informationer og mange fine naturbeskrivelser. Der er også blevet plads til spændende lokalhistorier - det hele krydret med opskrifter baseret på råvarer som kan indsamles langs kysten.

Kajakkortet er et af flere kajakvenlige tiltag fra Halsnæs Kommunes side, for at friste kajaksejlere til at tage på dag- og weekendture langs Halsnæs' rå og uspolerede kyster.
  • Etablering af utraditionelle overnatningsmuligheder; et bådformet shelter på havnen i Lynæs og et flydende shelter udfor Hvide Klint. 
  • Udlægning af gule "wayfinding" bøjer langs kysten.
  • "Oplev Halsnæs" et kort med landbaserede oplevelser og aktiviteter.
Kajakkortet kommer som et 24 siders hæfte i A4 format med spiralryg og er trykt på vandfast papir. Kortet er udgivet af Halsnæs Kommune i samarbejde med de lokale kajakklubber. Kortet kan fås hos Halsnæs Kommune, Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk, oplev(at)halsnaes.dk

Foto Henrik Numelin
Udgivet 11.04.2019