HALSNÆS KAJAKKORT

Kort til kajakture omkring Halsnæs

Halsnæs er omgivet af både hav, fjord og sø; mod nordvest ligger Kattegat, mod syd ligger Isefjorden og Roskilde Fjord og mod øst ligger Arresø. Det giver mulighed for at du næsten altid kan finde roligt farvand med læ i de fleste vindretninger. 

Halsnæs Kajakkort, eller rettere kortguide, er flere kort med ruter samt informationer om blandt andet isætningssteder, sheltere og oplevelser langs Halsnæs' skønne kyster. Der er også blevet plads til naturbeskrivelser og spændende lokalhistorier - det hele krydret med opskrifter baseret på råvarer som kan indsamles langs kysten.

Søsætningen af Kajakkortet er et af flere kajakvenlige tiltag fra Halsnæs Kommunes side i bestræbelserne på at friste kajaksejlere til ture langs Halsnæs' rå og uspolerede kyster.
  • Et digitalt kajakkort 
  • Etablering af utraditionelle overnatningsmuligheder; et bådformet shelter på havnen i Lynæs og et flydende shelter udfor Hvide Klint. 
  • Udlægning af gule "wayfinding" bøjer langs kysten.
  • "Oplev Halsnæs" et kort med landbaserede oplevelser og aktiviteter.
Kajakkortet kommer som et 24 siders hæfte i A4 format med spiralryg og er trykt på vandfast papir. Kortet er udgivet af Halsnæs Kommune i samarbejde med de lokale kajakklubber, og kan købes for 80 kr. i Turistinformationen på Hundested havn og i webshoppen hos VisitNordsjælland.

Foto Henrik Numelin
Udgivet 11.04.2019