NORSE KAYAKS


UDVIKLET I NORGE, PRODUCERES I SRI LANKA, SÆLGES I DANMARK
Norse er en norsk kajak virksomhed, som har hjemme i Bergen. I 2013 startede Norse udviklingen af egen kajaklinje. Norse kajakkerne produceres i Sri Lanka og monteres med fittings fra finske Kajaksport.

Freyja er en velsejlende havkajak og henvender sig primært til mindre og mellemstore roere (anbefalet vægt roer 50-75 kg). En lang slank kajak, med et let V- formet skrog med runde sider. Ligger lavt i vandet, super glid. En rigtig langturskajak, monteret med ror. 
Freyja er 550 cm lang, 55 cm bred, vægt 24 kg. Cockpit er 31 cm højt, 75 cm langt og 39 cm bredt.Bylgia er en grønlandsinspireret kajak med markant knækspant. Passer til de mellemstore roere, og de lidt større, 70-100 + kilo. Rummeligt cockpit. God benplads. Leveres med finne. To stuverum. Forberedt til montering af kompas i dækket.
Bylgia er 520 cm lang, 55 cm bred, vægt i carbon 20 kg og i glasfiber 24 kg. Cockpittet er 30 cm højt, 84 cm langt og 44 cm bredt.

Duva er en stabil havkajak, som er velegnet til begyndere såvel som mere erfarne folk. Anbefalet vægt for roer: 60 - 90 kg. Med det justerbare ryglæn og et komfortabelt sæde giver det roeren en god siddekomfort og kajakken en god stabilitet.
Duva er 498 cm lang, 58 cm bred, og vejer ca. 23 kg. Cockpittet er 29 cm højt, 78 cm langt og 43 cm bredt.

Norse kajakkerne bliver produceret i glasfiber og vinylester. Vinylester er et bindemiddel som ikke trækker vand, i modsætning til polyester. Kajakkerne er infusionsstøbt dvs en vakum støbemetode som sikrer et let og stærkt laminat med en flot overflade.

Oversigt danske forhandlere af Norse Kayaks.

Norse Kayaks hjemmeside

Ejerne af Norse Kayaks, Torgeri Toppe og Kjetil Sandvik, har været i branchen siden 2001. De har tidligere været norsk importør af Boreal kajakkerne, indtil Boreal gik konkurs. Norse kan relateres til vikingetiden, og betyder noget i retning af ”en gammel mænd som tale norkse...”

Tekst: PR
Foto: PadleExpo og PR