NORSE KAYAKS


UDVIKLET I NORGE, PRODUCERET I SRI LANKA, SÆLGES I DANMARK
Norse er en norsk kajak virksomhed, som har hjemme i Bergen. I 2013 startede Norse udviklingen af egen kajaklinje. Produktionen af Norse kajakkerne foregår i Sri Lanka med fittings fra finske Kajaksport.

Freyja er en velsejlende havkajak til mindre og mellemstore roere (anbefalet vægt roer 50-75 kg). En lang slank kajak, med et let V- formet skrog med runde sider. Ligger lavt i vandet, super glid. En rigtig langturskajak, monteret med ror. 
Freyja er 550 cm lang, 55 cm bred, vægt 24 kg. Cockpit er 31 cm højt, 75 cm langt og 39 cm bredt.
Bylgia er en grønlandsinspireret havkajak med markant knækspant. Passer til de mellemstore roere, og de lidt større roere på 70-100 + kilo. Rummeligt cockpit med god benplads. To stuverum. Forberedt til montering af kompas i dækket. Monteret med finne. 
Bylgia er 520 cm lang, 55 cm bred, vægt i carbon 20 kg og i glasfiber 24 kg. Cockpittet er 30 cm højt, 84 cm langt og 44 cm bredt.

Duva den stabile havkajak, som er velegnet til begyndere såvel som til mere erfarne folk. Anbefalet vægt for roer: 60 - 90 kg. Med det justerbare ryglæn og et komfortabelt sæde giver det roeren en god siddekomfort og kajakken en god stabilitet.
Duva er 498 cm lang, 58 cm bred, og vejer ca. 23 kg. Cockpittet er 29 cm højt, 78 cm langt og 43 cm bredt.

Norse kajakkerne bliver produceret i glasfiber og vinylester. Vinylester er et bindemiddel som ikke trækker vand, i modsætning til polyester. Kajakkerne er infusionsstøbt dvs. en vakum støbemetode som sikrer et let og stærkt laminat med en flot overflade.

Oversigt danske forhandlere af Norse Kayaks.

Norse Kayaks hjemmeside

Ejerne af Norse Kayaks, Torgeri Toppe og Kjetil Sandvik, har været i kajakbranchen siden 2001. Ordet Norse kan relateres til vikingetiden, og betyder noget i retning af ”en gammel mænd som taler norske...”

Udgivet: 07.05.2019
Tekst: PR
Foto: PadleExpo og PR