NORSE KAYAKS


Udviklet i Norge, produceret i Sri Lanka og sælges nu i Danmark

Norse Kayaks er en norsk kajak virksomhed, som har hjemme i Bergen. Ejerne af Norse Kayaks, Torgeri Toppe og Kjetil Sandvik, har været i kajakbranchen siden 2001, men først i 2013 startede man udviklingen af Norse kajakkerne. Produktionen af Norse kajakkerne foregår hos en producent i Sri Lanka som også producerer til andre kajak brands. Beslag og fittings kommer fra finske Kajaksport. 













Freyja
Den velsejlende havkajak til mindre og mellemstore roere mellem 50 og 75 kg). En lang slank kajak, med et let V- formet skrog med runde sider. Ligger lavt i vandet, super glid, monteret med ror.
Freyja er 550 cm lang, 55 cm bred, vægt 24 kg. Cockpit er 31 cm højt, 75 cm langt og 39 cm bredt.












Bylgia
En grønlandsinspireret havkajak med markant knækspant. Passer til mellemstore roere på mellem 70 og 100 kilo. Rummeligt cockpit med god benplads. To stuverum, et "handskerum" og et stuverum lige bag cockpittet. Forberedt til montering af kompas i dækket foran forreste dæksluge. Monteret med finne. 
Bylgia er 520 cm lang, 55 cm bred, vægt i carbon 20 kg og i glasfiber 24 kg. Cockpittet er 30 cm højt, 84 cm langt og 44 cm bredt.













Duva
Til begyndere og mere erfarne kajakfolk. Anbefalet personvægt mellem 60 og 90 kilo. Et justerbart ryglæn og et komfortabelt sæde giver det roeren en god siddekomfort og kajakken en god stabilitet.
Duva er 498 cm lang, 58 cm bred, og vejer ca. 23 kg. Cockpittet er 29 cm højt, 78 cm langt og 43 cm bredt.

Produceret i glasfiber og vinylester
Norse kajakkerne bliver produceret i glasfiber og vinylester, på et anlæg i Sri Lanka. Vinylester er et bindemiddel som ikke trækker vand, i modsætning til polyester. Kajakkerne er infusionsstøbt dvs. en vakuum støbemetode som sikrer et let og stærkt laminat med en flot overflade.

Oversigt danske forhandlere af Norse Kayaks.

Norse Kayaks hjemmeside


Tekst og foto, PR