NORSE KAYAKS


Udviklet i Norge, produceret i Sri Lanka og sælges nu i Danmark.

Norse er en norsk kajak virksomhed, som har hjemme i Bergen. Virksomheden har været i branchen siden 2001, men først i 2013 startede man udviklingen af Norse kajakkerne. Produktionen af Norse kajakkerne foregår hos producent i Sri Lanka som også producerer til andre brands. Beslag og fittings kommer fra finske Kajaksport. Så kvalitet til fornuftige priser.

Freyja Den velsejlende havkajak til mindre og mellemstore roere (anbefalet vægt roer 50-75 kg). En lang slank kajak, med et let V- formet skrog med runde sider. Ligger lavt i vandet, super glid. En rigtig langturskajak, monteret med ror.
Freyja er 550 cm lang, 55 cm bred, vægt 24 kg. Cockpit er 31 cm højt, 75 cm langt og 39 cm bredt.
Bylgia En grønlandsinspireret havkajak med markant knækspant. Passer til de mellemstore roere, og de lidt større roere på 70-100 + kilo. Rummeligt cockpit med god benplads. To stuverum. Forberedt til montering af kompas i dækket. Monteret med finne. 
Bylgia er 520 cm lang, 55 cm bred, vægt i carbon 20 kg og i glasfiber 24 kg. Cockpittet er 30 cm højt, 84 cm langt og 44 cm bredt.

Duva Til begyndere såvel som til mere erfarne folk. Anbefalet vægt for roer: 60 - 90 kg. Med det justerbare ryglæn og et komfortabelt sæde giver det roeren en god siddekomfort og kajakken en god stabilitet.
Duva er 498 cm lang, 58 cm bred, og vejer ca. 23 kg. Cockpittet er 29 cm højt, 78 cm langt og 43 cm bredt.

Produceret i glasfiber og vinylester
Norse kajakkerne bliver produceret i glasfiber og vinylester, på et anlæg i Sri Lanka. Vinylester er et bindemiddel som ikke trækker vand, i modsætning til polyester. Kajakkerne er infusionsstøbt dvs. en vakuum støbemetode som sikrer et let og stærkt laminat med en flot overflade.

Oversigt danske forhandlere af Norse Kayaks.

Norse Kayaks hjemmeside

Ejerne af Norse Kayaks, Torgeri Toppe og Kjetil Sandvik, har været i kajakbranchen siden 2001. Ordet Norse kan relateres til vikingetiden, og betyder noget i retning af ”en gammel mand som taler norske...”

#07.05.2019
Tekst og foto PR