Mine kajakker - Seabird North Sea

Seabird North Sea  er den klassiske britiske havkajaktype,  det vil sige rundbundet med medium spring,  hurtig og velsejlende. 

Det jeg faldt for var vægten - kun 19 kilo! Fornøjelse at balancere rundt med sådan en stor kajak på skulderen. Så efter en prøvetur var kajakken min. Bunden er vacuumstøbt carbon/kevlar hvilket gør kajakken stiv (men også ømfindtlig for ridser og slag). 

Det er en stor kajak; 540 cm lang og 54 cm bred. Tre stuverum og et ”handskerum” foran cockpittet, så der er  masser af plads til oppakningen til en længere tur. Ror man kajakken tom, som jeg gjorde, er den meget vindfølsom. I februar 2013 fik kajakken en makeover hos Kano og Kajakværkstedet i Lyngby hvor der bl.a. blev monteret finne (standard på North Sea'en fra 2012) samt et Kajaksport sæde. Det hjalp gevaldigt på roegenskaberne og siddekomforten. Ved samme lejlighed blev rorlinerne efterset, alle lugerne skiftet og lugekarmene tætnet.

Solgt januar 2014 til Øresund.

Mine kajakker
          1. og 2. TIKI New Line
          3. Coastrunner
          4. Tahe Wind 505
          5. Tahe Reval Midi
          6. Seabird North Sea  2012-2014
          7.
Zegul 520 HV

Bonus info. Seabird kajakkerne produceres i Kina, pakkes i containere og sendes direkte til forhandlerne. Len Ystmark, som ejer Seabird, har konstrueret nogle af kajakkerne, Expedition serien er tegnet af
Ingvar Ankervik fra VKV og Björn Thomasson har tegnet grønlænderkajakkerne.