Kajakorientering i Københavns Havn


Kajakorientering er ligesom orienteringsløb bare med den forskel at banen ligger på vandet og du skal padle i din kajak i stedet for at løbe eller cykle. 

I Københavns havn går det ud på at finde vej gennem havnen mellem 80 faste poster. Banen(erne) kan roes igennem på tid eller som en hyggetur med dine kajakvenner hvor I kan løse den quizz der hører til banen. Facitliste findes på www.findveji.dk.

Undervejs kan du bl.a. se den Sorte Diamant, Operaen og Kongens Bryghus med det store tegltag. Disse bygninger tager sig helt anderledes og storslået ud når de ses fra kajakken. Du kommer også tæt på Christianshavns Kanal og Christiania hvor der oser af miljø og god karma.


Kort: Kort downloades på www.findveji.dk  eller scannes ind på startstederne med QR kode. Et oversigtskort over Københavns Havne, findes her

Fakta: Banerne er mellem 1,9 og 7,8 km lange.Til hver bane (der er fire) er der en kortfolder med posterne indtegnet. I havnen skal du se efter posterne på bolværk o.l. Ved startstederne er der P-mulighed, en kajakbro og et startskilt med QR kode og information. Med koden kan du scanne den aktuelle kortfolder ind på din smartphone. 

Sikkerhed: Ro kun kajakorientering, hvis du er sikker med din kajak, ro ikke alene og ikke om vinteren (medmindre du har udstyr til dette). Følg søvejsreglerne, hold udkig og gå altid af vejen for havnebusser, rundfarten og erhvervsfartøjer.  

Bonusinfo: Konceptet er den eneste af sin slags i Danmark og udviklet af Dansk Orienteringsforbund, Universitetets Studenter Gymnastik, Dansk Kano- og Kajakforbund, Friluftsrådet samt By & Havn.