KAJAKORIENTERING I KØBENHAVNS HAVN


Kajakorientering er ligesom orienteringsløb forskellen er "bare" at banen ligger på vandet og du skal padle i din kajak i stedet for at løbe eller cykle. 

I Københavns havn går det ud på at finde vej gennem havnen mellem 80 faste poster. Banen(erne) kan roes igennem på tid eller som en hyggetur med dine kajakvenner hvor I kan løse den quizz der hører til banen. Facitliste findes på www.findveji.dk.

Undervejs kan du bl.a. se den Sorte Diamant, Operaen, Kongens Bryghus og Cirkelbroen (tegnet af Olafur Eliasson). Det hele præsenterer sig helt anderledes ud når de ses fra kajakken. Du kommer også tæt på Christianshavns Kanal og Christiania hvor der oser af miljø og god karma.

Kort. Kort downloades på www.findveji.dk  eller scannes ind på startstederne med QR kode. Et havkajakvenligt oversigtskort over Københavns Havne.

Banerne. De fire baner er mellem 1,9 og 7,8 km lange.  I havnen skal du se efter posterne på bolværk o.l. Ved startstederne er der P-mulighed, en kajakbro og et startskilt med QR kode og information. Med koden kan du scanne den aktuelle kortfolder ind på din smartphone. 

Sikkerhed. Ro kun kajakorientering, hvis du er sikker med din kajak, ro ikke alene og ikke om vinteren (medmindre du har udstyr til dette). Følg søvejsreglerne, hold udkig og gå altid af vejen for havnebusser, havnerundfartsbådene og andre erhvervsfartøjer.  

Bonusinfo. Konceptet er den eneste af sin slags i Danmark og udviklet af Dansk Orienteringsforbund, Universitetets Studenter Gymnastik, Dansk Kano- og Kajakforbund, Friluftsrådet samt By & Havn.