DJURSLANDS SYDKYST

Den lange kyststrækning med indskårne bugter og vige langs det sydlige Djursland er ideelt farvand for havkajaksejlads. 

Man kan sætte kajakken i ved Nappedam i Kalø Vig, og så ellers udforske kysten ud til Helgenæs forbi Sletterhage, langs Ebeltoft Vig til Ebeltoft, runde Gåsehage og op langs kysten til Rugaard.

Vil du ro hele strækningen eller en etape, vil jeg anbefale at have folderen "Kajakruten langs Syddjurs kyst" med ombord.

Det er nemlig fantastisk så meget information man har fået ind i den folder. Over 20 forskellige overnatningsformer fra helt primitive teltpladser over shelters til egentlig kystcamping er markeret på kortet med GPS koordinater. Og på folderens bagside er der nedslag i Syddjurs spændende kulturhistorie. Selve kortet er i målestok 1:50.000 og baseret på Kort- og Matrikelstyrelsens søkort. 

Folderen "Kajakruten langs Syddjurs kyst" er gratis og fås hos turistbureauet i Grenaa, telefon 8634 1400, eller skriv dem en mail.

Turen langs Djurslands kyst i havkajak kan blive lige så let eller anstrengende som man selv vil. Vær opmærksom på strømmen og at bølgerne kan være store i de åbne områder bl.a. ved Helgenæs. Hold et vågnet øje på kølvandsbølgerne efter hurtigfærgerne som sejler ind/ud af Ebeltoft Færgehavn.

07.07.2014
Foto Henrik Numelin