DJURSLANDS SYDKYST

De smukke bugter og vige langs det sydlige Djurslands kyst er perfekt farvand for havkajak 

Man kan sætte kajakken i vandet ved Nappedam i Kalø Vig, og så ellers udforske kysten hele vejen rundt omkring Mols og Helgenæs forbi Sletterhage, rundt om eller tværs over Ebeltoft Vig, runde Gåsehage til Kattegat og gå op langs kysten til Rugaard.

Til hjælp vil jeg anbefale at have kajakkortet "Kajakruten langs Syddjurs kyst" med ombord.  På kortets bagside kan kan læse om Syddjurs natur og kulturhistorie. Over 20 forskellige overnatningsformer fra helt primitive teltpladser over shelters til egentlig kystcamping er markeret på kortet med GPS koordinater.Fantastisk så meget information i en tryksag med et format 32 x 58 cm. Selve kortet er i målestok 1:50.000 og baseret på Kort- og Matrikelstyrelsens søkort.

Kortet "Kajakruten langs Syddjurs kyst" er gratis og fås hos turistbureauet i Grenaa, telefon 8634 1400, eller via mail.

Turen langs Djurslands kyst i havkajak kan blive lige så let eller anstrengende som man selv vil. Vær opmærksom på strømmen og bølgerne store i de åbne områder bl.a. ved Helgenæs. Og hold et vågnet øje på kølvandsbølgerne efter hurtigfærgerne som sejler ind/ud af Ebeltoft Færgehavn.

07.07.2014
Foto Henrik Numelin