VÆRD AT VIDE OM SALG AF KAJAK


Skal du sælge din kajak? Førstehåndsindtrykket er ofte altafgørende ved salg af brugt kajak, og jo renere og ”nyere” en brugt kajak ser ud, jo mere attraktiv bliver den og jo større chance har du for at få den solgt – og hvem vil ikke gerne have solgt sin kajak hurtigst muligt.

Læs mine seks tips til hvordan du shinner kajakken, så den bliver solgt i en fart - og til prisen.

 1. Kajakken skal være ren og nypoleret
  Brug tid på at vaske og polere kajakken. Skyl sand og grus ud af cockpittet og sørg for at stuverummene er rene og tørre. Smør lugerne med silikone så de nemt kan klemmes på og åbnes, og smør ror, rorliner samt finnen både i kisten og i "skyderen" på dækket.
   
 2. Orden
  Al udstyr som følger med skal være rent og præsentabelt. Fjern falmede klistermærker og lignede med dit navn og kontaktoplysninger. Det har en god effekt at kunne vise original kvitteringer for kajakken. udstyr og reparationer og husk at skrive en kvittering til køber for salget.
   
 3. Fjern eget grej
  Eget grej som GPS og holder, pumpe, pagaj og lignede skal fjernes før køber skal se kajakken. Så undgår du unødig diskussioner om hvorvidt det følger med i handlen. 

 4. Annoncetekst
  Brug ikke ord som "Danmarks flotteste" og "super velholdt" i annonceteksten. Det har negativ effekt hos nogle købere. Skriv hellere i annoncen hvis kajakken for nyligt at fået f.eks. nyt ror, nye dæksliner, nyt sæde.
   
 5. Fotos
  Tag mange gode fotos af kajakken; forfra, bagfra, bunden, cockpittet og "close up" af eventuelle "fun marks". Og igen der må ikke være udstyr o.l. på billederne som ikke følger med.
   
 6. Den rigtige pris
  Den pris du forlanger, skal være relevant i forhold til nyprisen. Tjek nyprisen hos forhandleren og se også hvad lignede kajakker er solgt til i forskellige Facebook grupper,  www.dba.dk og www.guloggratis.dk. Regn med at brugtprisen vil ligge mellem 30 og 50% under nyprisen.

Foto Henrik Numelin