Hurra for den lille forskel

Hvad er forskellen på en kap-, tur- og havkajak?

Meget enkelt, så er kajakken er havets cykel. Og ligesom der er cykler som er egnet til bykørsel, ture i skoven eller cykelløb, er der kajakker som passer til konkurrence, motionsture eller weekendture med oppakning. 

  • Racercykler = Kapkajak
  • Citybike = Turkajak
  • Mountainbike = HavkajakKapkajak
Er en smal, let og hurtig kajak. Den meget levende og stiller store krav til roerens balanceevne. Kapkajakken er bedst på helt fladt vand hvor den er suveræn til at ro hurtigt ligeud. Så vil du ro efter medaljer og hæder, så skal du gå efter en kapkajak.
Turkajak
Er en forholdsvis let, vejer ca. 10-15 kilo, og hurtig. Den styres med et underliggende ror. Turkajakken er velegnet til motion og dagture (nogle har et stuverum der kan rumme skiftetøj og en kraftig madpakke). En turkajak er oftest lavet i glasfiber, kevlar eller kulfiber, og fås i mange varianter fra meget stabile til hurtige og mere levende modeller.
Havkajak
Den er meget sødygtig og kan ros i næsten al slags vejr og i ret store bølger. Den vejer mellem 21 og op til 30 kilo, har 2-3 stuverum der nemt sluger telt, sovepose og proviant til en weekendtur. Havkajakken kan styres med kroppen ("kante kajakken") eller med ror. 


Specielle kajakker
Og så er der de kajakker som er udviklede til helt specielle formål og brug; foskajak, børnekajak, fiskekajak, sit-on-top kajak, surfski, foldekajak, grønlænderkajak, oppustelig kajak og surfkajak.

Udgivet 16.05.2015
Foto: PR