3 FRISKE FJORDE
De danske fjorde indbyder til kajaksejlads.  

I de lange smalle fjorde kan man komme tæt på land og natur som har et forskelligt udseende skiftende 
efter årstiden. På en lun sommerdag glimter solen i det blanke vand. Og på en efterårsdag skal der lægges kræfter i, når der er skumtoppe på bølgerne.

Danmarks smukkeste fjord
Mariager Fjord bugter sig som et blåt bånd m
ellem strandenge, kystskrænter, bøgeskove
og  charmerende fjordbyer helt ind til Hobro - jeg kan godt forstå at den lokale turistorganisation klader fjorden for Danmarks smukkeste! Her ånder fred og idyl. Og der er mange muligheder for at gå i land og opleve natur, fjordbyer eller bare sætte tiden på pause...

Se og oplev
Overnatning 

 


Horsens Fjord
Et meget afvekslende fjordlandskab med næs og lavvandede bugter, som er vigtige yngleområder for fisk og fugle. Du kommer stort set det meste af fjorden rundt hvis du følger dette forslag; Horsens - Vorsø - Amstrup Red - Alrø - Hjarnø - Handshage - Horsens (ca. 45 km). Kan deles i 2 etaper til en weekendtur med overnatning. Tager du en minikajakferie til Horsens vil jeg anbefale Husodde City Camping som base.

Se og oplev

  • Skarvkolonien på Vorsø, med over 8.000 fugle
  • Sæler og marsvin
  • Hjarnø og de 10  skibssætninger fra vikingetiden
Overnatning 


 


 


Flensborg Fjord
Mange synes at Flensborg Fjord er et af de smukkeste farvande i riget - jeg er helt enig! . Inderst i fjorden, der hvor Krusåen løber ud i Flensborg Fjord, står Grænsesten Nr. 1. (slutpunkt for Danmarks rød hvide bånd) Herfra er der ca. 30 km's god roning ud til Østersøen. Frister det med en Tysklandstur (husk passet), kryds over fjorden mellem Sandager og Holnishof, hvor afstanden kun er ca. 2000 meter. 

Jeg har roet på Flensborg Fjord med base på Lærkelunden Camping. På grund af dårligt vejr, mistede jeg nogle rodage og nåede ikke alt som jeg havde på "programmet"! Så vi kommer sikkert tilbage og skal bl.a. runde Okseøerne, lægge hånd på Grænsestenen og måske en smut til Tyskland. (Kortet over Gendarmstien giver indtryk af kysten).Se og oplev
  • "Whale-watching" i august og september efter marsvin
  • Annies Pølsekiosk ved Sønderhav og Okseøerne
  • Flensburg by og rommuseet på havnen
Overnatning
Bonusinfo 
Seværdigheder, indkøbsmuligheder m.m. i fjordbyerne, klik på bynavnene, Horsens, Mariager, Sønderborg og Flensburg. Den bedste kajaktid på fjordene er maj til oktober. 

Udgivet 24.06.2017
Foto PR og Henrik Numelin
Tags Ud på tur