DEAFBLIND CHALLENGE HELSINGØR – HELSINGBORG 2018
Døvblind vil krydse Øresund i havkajak
Svenske døvblinde Torbjörn Svensson begive sig ud på sit livs  hårdeste udfordring, krydse Øresund, et af verdens mest trafikerede farvande, på det smalleste sted, i en havkajak. 

Fredag den 25 maj er planlagt til at være dagen for Deafblind Challenge Helsingør-Helsingborg, med start kl 13.30 fra Nordhavnen.

Med synsfelt 5 tilbage, næsten ingen hørelse og uden nogen erfaring med kajakroning, synes de 4-5 kilometer Øresundsroning at en farlig ide. Hvad er formålet med denne udfordring?

Torbjörn ønsker at skabe debat og opmærksomhed omkring døvblinde ved at gennemføre denne Øresundsroning. Og vil bevise, at med den rigtige støtte og med de rigtige værktøjer er alt muligt. Samfundet isolerer mennesker med døvblindhed gennem uvidenhed, fordomme og beslutninger, der ikke tager hensyn til det enkelte menneske.

Torbjörn har været til prøveroning i Helsingborg havn, hos Leif Davidsen fra Attera Kayaks, en af sponsorerne til udfordringen. Og det gik rigtigt godt. Udover at få følelsen af at sidde i kajakken skulle Torbjörn også ”opfinde” signaler til sin romakker. Et bank i dækket betyder "nej",  to bank betyder "ja". Et bank uden forudgående snak betyder "stop" og kommunikation. Torbjörn fortsætter træningen både til vands og til lands. Både kajakkundskab og kommunikation skal være på plads inden 25. maj 2018, hvor Torbjörn vil ro fra Helsingør til Helsingborg.


Der er 4 kilometer ml Helsingør og Helsingborg


Start fra Helsingør Nordhavn, slippen, søndre mole

Følg Torbjörn på bloggen torbjornsvensson.com

Og tag kontakt til Torbjörn på mailen kontakt@torbjornsvensson.com hvis du har spørgsmål eller ønsker at støtte projektet.


Torbjörn Svensson er 33 år, familiefar og bor i Höganäs lidt nord for Helsingborg. Torbjörn er døvblind. Hans tale er perfekt, men han har brug for hjælp fra en tolk til at kommunikere.