KAJAKKORT LIMFJORDEN


Kajakkort åbner Limfjorden for kajakturister

Limfjorden er faktisk slet ikke nogen fjord. Det er det farvand, som gennemskærer Jylland fra Thy på vestkysten forbi Aalborg, til Hals på østkysten. Midt i Limfjorden ligger øerne Venø, Mors, Fur, Livø og Egholm

Hvor fjorden møder landet, er der sine steder stejle klinter, andre steder lave enge og frodige marker. Undervejs gennem fjorden møder man jævnligt en af de små færger, er sejler til fjordens mange øer eller tværs over fjorden der, hvor der endnu ikke er bygget en bro.

Med det farvand og landskab kan man undre sig over hvorfor Limfjorden ikke er en mere "hot" kajakdestination end den er. Det har de også tænkt i Thisted Ro- og Kajakklub og derfor taget initiativ til udgivelse af et kajakkort over hele Limfjorden.

Kajakkort Limfjorden er en kombination af et søkort og et topografisk kort. På kajakkortene er der indtegnet overnatningssteder, indkøbsmuligheder, toilet- og strandforhold, seværdigheder og de lokale strømforhold. Og i målestoksforhold 1:50.000, lige hvad man har brug for, når man færdes kystnært.


Kort i to versioner
Den digitale version af Kajakkort Limfjorden kan hentes fra hjemmesiden i et specielt PDF-format så man kan kombinere kortene sammen med den indbyggede GPS i en smartphone eller tablet. For at bruge kortene sammen med GPS'en skal du bruge en App der hedder "Avenza Maps". Kortene kan sidenhen anvendes uden netforbindelse (offline).

Kajakkort Limfjord fås også som analogt kort med Limfjorden delt op på fem enkeltkort, trykt på vandfast papir. Sådan et kortsæt koster 225 kr. og kommer pakket i en fiks vandtæt plasticlomme med lynlåslukke.  

4 hurtige om kajak på Limfjorden
Udgivet 05.04.2018
Foto PR

RED 23.07.2020. Geodatastyrelsen har opsagt aftalen om udgivelse af Kajakkort for Limfjorden. Det betyder at de digitale kajakkort ikke vil kunne downloades efter 31. december 2020.