PRÆSTØ FJORDPræstø Fjord er et overskueligt rovand med et spændende plante- og dyreliv. 

Præstø Fjord rundt
Sæt kajakken i vandet i  Fed Havn  som tidligere var udskibningssted for kugleflint. Sæt kursen ned langs "fjordsiden" af Feddet. Ved sydspidsen kan du overveje om du vil ro tilbage samme vej eller fortsætte mod Næbbet og videre til hyggelige Præstø. Her er kan du holde et kaffestop eller spisepause.  


På vestsiden af fjorden kommer naturen tæt på. Skove, enge og strande ligger helt ud til vandkanten. Hold udkig ved Hollænderskoven, der ligger en del sten her.

Følg kysten videre til Fed Havn, og måske en overnatning i betonbåden?!Præstø havn - Maderne - Feddet
Læg ud fra Præstø havn og ro forbi badestranden. Følg vigen rundt, ud til Næbbet og indenom Maderne. I den fladvandede lagune er der et livligt dyre- og fugleliv. Følg renden ud mellem Maderne og Roneklint. Du passerer den gamle skanse, som er fra Englandskrigene, og det maleriske fyrtårn. 

Sejlrenden, som du skal krydse, er markeret med koste. Ro nu langs med "havsiden" af Feddet op til campingpladsen, hvor du kan gå i land ved livreddertårnet på stranden.

Praktisk
Kajakken kan søsættes i Præstø (roklubben eller i havnen) og ved Even (P-plads ved Præstø Overdrev nummer 24 og 26).
 

Du kan overnatte i Betonbåden, shelterpladsen ved Fed Havn og fire bådshelters. Og der findes campingpladser på Feddet og i Præstø. Info folder Præstø Fjord. Der kan være stærk ind- eller udgående strøm.  

Nærmeste kajakbutik er Roneklint Kajakcenter. 

Fjorden er ca. 22 km² stor og op til 5 meter dyb. Mellem fjorden og Fakse Bugt ligger halvøen, Feddet.  Mod syd er der mellem fjorden og bugten, et ca. 400 m bredt sund, hvor  en ca. 3 meter dyb sejlrende fører ind til Præstø Havn.

Foto: Tage Klee og Steen Knarberg, SydkystDanmark.