FORÅRSNYKER


Nu er det slut med vinterkulde og lange, mørke dage.

Solen er kommet højere på himlen. Fuglene kvidrer. Dagene er blevet længere. Og selv om kulden stadig kan komme farende som en isbjørn, så er der altså forår i luften.
 

Her er lidt udstyr som kan gøre forårsturen både sjovere, varmere og mere sikker.


All round havkajak
Med en Rebels Husky kan du klare dig i alt slags vejr, lige fra den rolige tur på fladt vand til weekendture, til rul og andet sjov. Rebel kajakkerne er designet af svenskeren Johan Wirsén (tidligere Zegul Sweden og Tahe) og produceres i Polen. KajakFreak i Vinderup har rebellerne liggende på lager.Påklædning
Mange havkajakroere bruger en tørdragt som er en hel dragt. Og under den uldundertøj og et lag fleece. Andre bruger en semiheldragt som en bukser med fødder og hertil en anorak. Bukserne og anorakken har et "overlap" som rulles sammen og holder næsten vandtæt.  Og på hovedet, en god varm hue. Mærker og priser? Få gode råd og vejledning i din kajakbutik.
Lys over land
Når jeg ror i skumringen, har jeg denne lygte monteret på agterdækket. Lygten viser et fast hvidt lys . Lygten er købt brugt på dba. Lignede typer har jeg set hos Kajakbutikken og Kajakhotellet

Kolde fingre, nej tak
Hold dine fingrene varme i et par handsker. Jeg bruger disse Hiko Slim rohandsker i 2,5 mm neopren. De er både bløde og behagelige varme. Købt hos Seabird Design
Coffee-to-kayak 
Hæld din kaffe, te eller kakao på en termoflaske og tag med på turen. Der findes mange forskellige mærker i handlen. Købes i enhver outdoor butik. Tip: Lad termoflasken stå i cirka 10 minutter med kogende vand inden den varme væske hældes i.

Kajakkort
Tag et kajakkort med når dit forårseventyr går til fremmede himmelstrøg. Her på bloggen har jeg præsenteret de nyeste danske kajakkort. Kortene kan downloades i en digital version (og printes) eller købes i en trykt version. Læs artiklerne.
Sikkerhed
Tjek vejrudsigten. Ro altid nær kysten, så du hurtigt kan komme i land, hvis du skulle kæntre. Lad være med liiiige at stikke genvej over en bugt e.l. Giv besked til kone/mand/kæreste/nabo, om din rute og forventet hjemkomst så du ikke skaber unødig bekymring.

Fotos: Presse, Rebelkayaks, Kajakhuset, Kajakportalen, Bauhaus, Limfjordskortet.
Redigeret: 08.12.2019