THURØ RUNDT


THURØ RUNDT  - EN DAGSTUR

Lige sydøst for Svendborg ligger Thurø, der er forbundet til Fyn med en lille kort bro. Øen er hesteskoformet og ligger klar en dagstur øen rundt. Farvandet er stort set i beskyttet, lige bortset fra et beskedent kryds over Svendborgsund.

Hvad kan du opleve? Fiskerhytterne og stejlepladsen i Gambøt. Thurøbund, hvor skipperne i 1900-tallet lagde deres skonnerter op for vinteren i den naturskabte havn. Passagen gennem det lavvandede Skårupøre Sund. Stræk benene på en tur i skipperbyen Tronese's hyggelige gader.  Madpakkestop ved Dampskibsbroen i Grasten. På en varm sommerdag kan du se Langeland. En afstikker til Valdemarslot. Og ved Smørmose Strand, kan du invitere dig selv på en is!

Thurø har bevaret sit maritime særpræg fra den tid, hvor øens skibsværfter byggede sejlskibe til fart på alverdens have. I 1934 indvies Thurø dæmningen og øen blev landfast med Fyn. Forfatteren Tom Kristensen, tilbragte sin alderdom på Thurø, og blev begravet på kirkegården i 1974. Der er ca. 3.500 fastboende på Thurø.
Start/Slut:  Møllegårdens Camping eller på Fyns siden af Thurø broen
Distance: Ca. 16 kilometer
Kajakkort: "Havkajakguide - kort til Det Sydfynske Øhav"

Kort: Henrik Numelin
Foto: Henrik Numelin, PR og VisitDenmark
Ver.: 28.04.2019