NAKSKOV FJORD KAJAKKORT

Kajakguide til Danmarks ø-rigeste fjord

Nakskov Fjord lyder måske ikke så eksotisk, og som rovand står det næppe højest på manges ønskeliste, men skindet bedrager. Fjorden og dens mange øer er et hav af oplevelser og historie.

Det er Danmarks ø-rigeste fjord med vandfugle i tusindtal, stille havnemiljøer, grønlandsfareren Peter Freuchens ø og på Slotsø kan du se resterne af Nordeuropas eneste middelalderskibværft.

Kajakguide - kort over Nakskov Fjord er "bare" en tre-fløjet folder; ikke desto mindre indeholder folderen fem ruter som kan startes ud fra fire forskellige steder i fjorden. Alle ruterne er indtegnet på et OpenSeaMap. På folderens bagside er de fem turmål er ganske kort beskrevet sammen med oplysninger om overnatningssteder, toiletter, indkøbsmuligheder og isætningssteder. Alt sammen med GPS koordinater.

Der er, med andre ord, de informationer man skal bruge til en eller flere ture på fjorden. Hverken mere eller mindre. Detaljer om flora og fauna, historie og turistprosa om Nakskov Fjord må man selv læse sig til på hjemmesider, i turistbrochurer o.l.

Kajakguiden er en del af et fælles dansk-tysk projekt om oplevelesformidling begge sider af Fehmern Belt, finansieret af EU Interreg midler.

Download Kajakguide - Kort over Nakskov Fjord eller hent den som hardcopie, trykt på vandfast papir, hos Nakskov Turistkontor, Nakskov Fjord Camping og Nakskov Sejlklub

Kom godt afsted
Version: 10.03.2020
Foto: Naturpark Nakskov Fjord