ALT OM SOLBRILLER TIL KAJAKEn solbrille er et uundværligt stykke udstyr, der kan meget mere end få dig til at se cool ud.

Det er også vigtigt at passe godt på øjnene. Her kommer er par gode råde til solbriller i sommerens mange solrige timer - og ikke mindst lidt inspiration til at gøre det med stil.

Solbrillen beskytter mod vind og vandsprøjt og kan bruges til fiskeri eller andet til havs. De skærmer for solen, men tegner også kontrasterne tydeligere op i gråvejr og i tusmørke. Og så gavner de naturligvis dit syn. Uanset om der er styrke i eller ej.
Watski2star polariserede solbrille
Super let brille med Polaroid linser. Ergonomisk formet stel som gør, at brillen sidder bekvemt og sikkert på næsten alle. Watski2star fås i to versioner; "Nauro" som er en klassisk brille, og "fit-on" modellen som kan sidde udenpå den almindelig brille. Cirka 300 kr. hos Watski


Bomber Eyewear Mana-Bomb
Smart solbrille med polariserende glas og med opdrift, så solbrillen flyder på vandet, hvis den skulle falde overbord. Bomber Eyewear Mana-Bomb har mat sort stel og stænger. Gråt EVA  skum og sort glas. Set til 499 kr. hos Kajakbiksen i Rudkøbing.

Julbo Padle Julbro Padle kommer fra den store franske solbrilleproducent Julbo. Den fotokromiske Octopus-linse skifter farve og beskyttelse alt efter lysforholdene. Brillen er designet til at flyde i vande, hvis det går vildt for sig og man taber dem. Og "Grib Nose" og "Grip Tech"-brillestænger sørger for at brillerne sidder sikkert på hovedet uden at klemme. Set til 599 kr. hos Friluftsland
En brillesnor sikrer at dine dyre solbriller ikke går til bunds. Denne type kan ovenikøbet holde brillerne flydende. Set til 89 kr. hos Go Fishing.

Råd til solbriller
Mørke glas er ikke nødvendigvis ensbetydende med at solbrillerne har uv-beskyttelse. Se efter CE-mærket og EN 1836:1997-betegnelsen for at sikre, at solbrillerne overholder kravet om uv-beskyttelse. 

Bruger du briller og skal købe solbriller til kajakbrug, vil jeg anbefale dig at tale glastype, styrke og stel med din optiker. Jeg bruger selv briller og har netop købt nye solbriller (topbilledet) med røgfarvede flerstyrke Polaroid glas.

Skyl dine solbriller i ferskvand efter dagens tur og puds brillerne i brillepudsemiddel med en blød klud (vinduespudsemiddel sætter en hinde på glassene og papir ridser glassene!)

Brug også solbriller på skyede dage, da uv-strålerne stadig er tilstede. Solen kan nemlig godt trænge igennem skyerne og selvom strålingen ikke er så kraftig, kan de alligevel skade. 

Køb et etui til opbevaring af solbrillerne, når du ikke bruger dem.

Udgivet 13.08.2020
Foto Henrik Numelin, Go Fishing, Watski, Kajakbiksen
Kilde Louis Poulsen