ALT DU SKAL VIDE OM SOLBRILLERHøjsæsonen for solbriller er fuld i gang. Her kommer er par gode råd om solbriller til sommerens mange solrige timer - og ikke mindst lidt inspiration til at gøre det med stil.

En solbrille er ikke bare et modeaccessory, den er også en uundværlig beskyttelse. Udover at få dig til at se cool ud, skærmer solbrillerne også for vind og vandsprøjt. De forbedrer kontrasterne, når himlen er grå og i tusmørke. Og selvfølgelig beskytter de dine øjne, uanset om du har brug for synskorrektion eller ej. Lad os tage et kig på nogle eksempler på solbriller med en "maritim vibe".


Watski2star polariserede solbrille
Watski2star polariserede solbriller er super lette og har Polaroid-linser. Det ergonomisk formede stel sikrer, at brillen sidder behageligt og sikkert på næsten alle. Watski2star fås i to versioner: "Nauro", der er en klassisk model, og "fit-on"-modellen, der kan placeres udenpå dine almindelige briller. Du kan finde dem til cirka 300 kr. hos Watski.Cirka 300 kr. hos Watski
Bomber Eyewear Mana-Bomb

Bomber Eyewear Mana-Bomb er en smart solbrille med polariserende glas og opdrift, så de flyder på vandet, hvis du skulle tabe dem. Den har et mat sort stel og stænger, samt gråt EVA-skum og sort glas. Du kan finde den til 499 kr. hos Struer Kajak

Julbo Padle Julbro Padle kommer fra den store franske solbrilleproducent Julbo. Den fotokromiske Octopus-linse skifter farve og beskyttelse alt efter lysforholdene. Brillen er designet til at flyde i vandet, hvis det går vildt for sig og man taber dem. Og "Grib Nose" og "Grip Tech" brillestængerne sørger for at brillerne sidder sikkert på hovedet uden at klemme. Set hos OutNorth


Brillesnor

En brillesnor sikrer at dine dyre solbriller ikke går til bunds. Denne type kan ovenikøbet holde brillerne flydende. Set til 89 kr. hos Go Fishing.

Her er nogle nyttige råd om solbriller
  • Hvis du bruger briller med styrke og ønsker solbriller til kajakturen, anbefales det at konsultere din optiker for at diskutere glastype, styrke og stelform. Jeg har selv briller og har netop købt nye solbriller (som ses på topbilledet) med røgfarvede flerstyrke Polaroid-glas, der kommer til at sidde på min næse hele sommeren.
  • Vælg solbriller med UV-beskyttelse for at beskytte dine øjne mod farlige UV-stråler. Mørke glas garanterer ikke nødvendigvis UV-beskyttelse. Kig efter CE-mærket og EN 1836:1997-bet
  • Skyl dine solbriller i ferskvand efter dagens tur og puds brillerne i brillepudsemiddel med en blød klud - vinduespudsemiddel sætter en hinde på glassene og papir ridser glassene.
  • Husk at bruge solbriller, selv når det er overskyet. Selvom solens UV-stråling måske ikke er så kraftig, kan den stadig trænge igennem skyerne og potentielt skade dine øjne.
  • For at beskytte dine solbriller, når du ikke bruger dem, anbefales det at investere i et etui. Et etui holder brillerne sikkert og beskytter dem mod ridser og skader.
Under Nyt og Nyttigt præsenteres friske nyheder, aktuelle produkter, nyttige viden. Teksterne er baseret på information og nyhedsbreve fra producenterne og forhandlerne.

Foto Henrik Numelin, Go Fishing, Watski, Struer Kajak
Kilde Louis Poulsen