RUNDT OM NYSTED


En lille idyllisk by med en hyggelig havn og fint rovand langs Lollands sydvendte kyst.  

Den lille købstad overrasker de fleste med sine små snørklede gader, idylliske huse og den stemningsfulde havn med kig til Aalholm Slot. Havnen er utrolig populær blandt danske, tyske og hollandske gæstesejlere. I august kan man opleve havnen fuld af smukke gamle sejlskibe som deltager i den årlige Hajkutter Regatta fra Nysted til tyske Rostock. Ved indsejlingen til havnen ligger Skansen, resterne af et forsvarsanlæg fra Englandskrigene, og Nysted Strand Camping som var udgangspunkt for mine to korte ture. Østpå til Holten Strand, ca. 15 km.
Sæt i den lille lavvandede vig ved campingpladsen. Når alt er på plads, ro ud forbi skansen, anlagt under Englandskrigene og mod Holten Strand. Ved Holten Strand ligger der en dejlig telt- og shelterplads. Derefter rundt om den lille ø og så tilbage til Nysted og campingpladsen. Øst for øen kan man være heldig at se sæler ligge og på stenene og sole sig. Så, husk at hold udkig, og afstand. 


Vestpå til Høvænge Havn, ca. 19 km.
Fra campingpladsen forbi havnen og Ålholm Slot og Skov mod Stubberup Havn, hvor der er en lille kajakbro inderst i havnen og videre til den lille fiskerihavn Høvænge. Hvis du vil i land her, er det bedst på den østlige side af molen. På tilbageturen kan du runde Lindholm, (ikke tilladt at gå i land, fredet område).Godt at vide
Udgivet 05.09.2021
Foto VisitLollandFalster og Henrik Numelin
Kort Eniro søkort