LAV MAD OVER BÅLBålmad er upraktisk på den fede måde. Det handler lige så meget om den tid, man bruger, mens man laver maden, som det gør om at spise den. Og hvis der er én form for madlavning, som bliver forbundet med danskernes elskede hygge, så er det at lave mad over bål.

Der er udkommet 2 spændende bålkogebøger, som bryder myterne ned om bålmad er kedelige mad. Grøn bålmad
Nicolai og Eva Tranum har skrevet bogen "Grøn bålmad" med 50 bud på vegetariske bålretter, lige fra klassiske retter som grillede asparges til mere kreative som catalanske forårsløg tilberedt i avispapir. Der er også tips til, hvordan du bygger bålet op, udstyr og regler for sikkerhed derude.

Bogfakta
"Grøn bålmad", hardback 216 sider, udgivet på Muusmanns Forlag, set til 249 kr. hos Bog & Idé.


"Bålkogebogen – smagfulde naturoplevelser for hele familien"
Bogens 45 opskrifter er inddelt efter, hvor lang tid man har til rådighed. Hurtig aftensmad eller en 2 retters middag med dessert. Råvarerne til opskrifterne kan handles i supermarkedet. I bogen også tips til båltænding, båltyper, outdoor-grej og sanketips.   

Bogfakta
"Bålkogebogen – smagfulde naturoplevelser for hele familien" af Jon Lindberg og outdoor-kokken Kresten Kronborg,  hardback 178 sider, udgivet på  www.turbine.dk , set til kr. 199,00 i Eventyrsports webshop.

Udgivet 19.10.2020
Foto PR