27 KAJAKRUTER I VADEHAVET


Vadehavet kan være både smukt og spejlblankt eller voldsomt når vind og bølger sætter havet i bevægelse. Men, de allerfleste dage, er der mange timers fin roning i Vadehavet. 

"27 Kajakruter i Vadehavet" giver forslag til kajakture, fra Marbæk (syd for Blåvandshuk), langs vestkysten til Esbjerg, rundt om Fanø, Mandø og afstikker til den tyske ø Sylt eller Vidå slusen, tæt på den dansk-tyske grænse. 

Turene er sat op med information om landingspladser, indkøbs- og overnatningsmuligheder og hvad man skal være særlig opmærksom på. Og hvad man sjældent ser i denne slags turbeskrivelser, er turene beskrevet i begge retninger.  Eneste kritikpunkt er at turene ikke er indtegnet på et kombineret sø- og landkort. 

OBS "27 kajakruter i Vadehavet" findes kun i en digital versionFacts om Vadehavet 
Vadehavet som udgangspunkt ikke et velegnet for nybegyndere. Der er områder, der er sikre nok, men er du usikker så er det bedre at lade være. Turforslagene i "27 kajakruter i Vadehavet" er stort set alle på EPP2 niveau og højere. Så er det sagt.

Vadehavscenteret
Hvis du vil blive klogere på vadehavets dynamik og dyreliv, er Vadehavscenteret uden for Ribe et godt sted at starte. Her fås en god introduktion til det unikke vadehav og fortællingerne om storme og oversvømmelser der har kostet hundredevis af menneskeliv og ødelagt talrige huse langs kysten.

Om forfatteren
Peter Holland, er kajakinstruktør, og brugte i 2011 tre måneder på at gennem ro alle turene for at sikre at alt stemte overens med virkeligheden. Flot arbejde. 

Foto og kort, visitfanoe.dk og PR