GUIDEDE KAJAKTUREAt glide stille gennem vandet, mens man passerer smukke landskaber og samtidig får en god historie, er ikke nogen ringe oplevelse. Guiden sørger for at du en god oplevelse og fører dig til naturskønne og ukendte steder imens de fortæller om området, om dyrelivet og måske toppet med en lokal skrøne.

Der er mange muligheder; den bornholmske vestkyst, Svendborgsund, en sælsafari i Limfjorden, se verdensarven Stevns Klint, aftenture på Roskilde Fjord, fuldmåneture i glaskajak eller Sankt Hans aften i kajak. På nogle af turene er der inkluderet et glas bobler eller lettere forplejning eller en hotelovernatning. Det eneste du behøver at gøre, er at bestille turen, så sætter guiderne kursen.

Guidet tur på Svendborgsund
Fra mødestedet, på stranden ved Christiansminde, og alt efter vind og vejr, går turen langs kysten, måske med kryds over til Tåsinge, Skansen, Vindeby, under Svendborgsundbroen og retur gennem Svendborg havn. Picnic kan tilkøbes.

Mandage fra 8. maj til 18. september kl.17 - 20.
Arrangør og booking Lifeplan Kajak & Friluftsliv

Se Vejles nye bydel fra vandsiden 
Der er bygget meget nyt i Vejle i de seneste år og på denne tur viser kajakguide Lars de nyeste byggerier og bydele fra vandsiden. Der lægges ud fra stranden ved Albuen og kursen sættes mod Vejlefjordbroen og ind i Skyttehusbugten, for at komme helt tæt på Bølgen og det ikoniske Fjordenhus byggeri, tegnet af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson. Derefter ind i selve Sønderåen, for at se det helt nye boligområde Skudehavnen. 

Fra 1. maj til 15. oktober
6 kilometer/3 timer

Kajaktur langs verdensarven Stevns Klint
Hør om klintens geologi, videnskabelige betydning som var baggrunden for Stevns Klints udnævnelse til UNESCOs verdensarv. Den geologiske fortælling krydres af mere nutidige fortællinger om mennesker og dyrelivet ved Stevns klint.

Turlængde 16 kilometer/8 timer. Medbring egen kajak, pagaj og udstyr.
Arrangør og booking Kajakguiden Stevns

En klipperig tur til Hammershus
Sammen med guiden fra Havkajak Bornholm lægges der ud fra Hammerhavnen og kysten følges til  Hammershus, klippehulen Våde Ovn og de ikoniske klipper Løvehovedet og Kamelhovederne. 

Turlængde ca. 2½ time. Kajak- og sikkerhedsudstyr er inkluderet i prisen.
Arrangør og booking Havkajak Bornholm

Sælsafari i Limfjorden
Steen Mogensen, kendt fra ’Livet Ved Vandet – Thyholm’, er kajakguide på sælsafariturene hvor der næsten er 100% chance for at se sæler og fange et godt billede. Turen inkluderer 2 overnatninger med helpension på Tambohus Kro & Badehotel. 

Arrangør og booking Tambohus Kro & Badehotel

Københavns Havn og Christianshavns kanaler
Nyd de historiske bygninger imens du glider afsted i kajak gennem Christianshavns kanaler. Turen forgår i et roligt tempo, hvor der er tid og plads til at se, snakke og hygge. Hvilepause på vandet med lidt at drikke. 

Fra maj til september.
Arrangør og booking, Kajakhotellet

Fuldmånetur i glaskajak
Fuldmåneturene kombinerer det bedste fra en formiddags- og solnedgangstur med fuldmånens sølvfarvede følgeskab. Oplev vandkikkerteffekten gennem bunden i de gennemsigtige kajakker, og se Limfjordens bund med muslingebanker og sand, hvor krabberne pile af sted, mens vandmænd svæver  magisk i vandet og små søanemoner pryder stenene hist og her.

Dag (aften) og tidspunkt efter aftale.
Arrangør og booking, VisionKayak

Aftenture på Roskilde Fjord
Nationalpark Kayaking er en kajaktur på 2 timer i Nationalpark Skjoldungernes Land med fokus på naturoplevelser, fælleskab og dyrelivet. Roskilde Fjord er en del af Nationalparken.

Aftenture hver mandag kl. 19 til 21 i juni og august, og kl. 18 til 20 i september.
Start og slut Vindeboder 3, Roskilde havn.
Arrangør og tilmelding kajakmanden.dk

Fjordsafari på Lammefjorden
En stille tur langs kysten. Der er kaffepause med kig på og smag på spiselige strandurter.

Dagsture den 11. juni, 5., 11., 18., 26. juli og 1., 8. og 15. august
Start og slut Grevinge
Arrangør og tilmelding Kajakoasen

OBS
Gennem mit kajaknetværk har jeg sammensat denne artikel om kajakture med guide. Havogkajak.dk har ingen kommerciel interesse i turene. Har du spørgsmål til turene, kontakt arrangøren via linket.

Opdateret juli 2023. 

Foto VisitDenmark
Kilde Arrangørenes hjemmesider