GUIDEDE KAJAKTUREGuidede kajakture på Svendborgsund og langs Nordbornholm, sælsafari i Limfjorden, kulturhistorie på Odense Fjord og verdensarven ved Stevns. 

Kajakguiderne fører dig til spændende, smukke og ukendte steder. På turene fortælles om naturen, dyrelivet og du får helt sikket en skrøne eller to med på vejen. Nogle af turene inkluderer et glas bobler, lidt lettere forplejning og endda hotelovernatning. Det eneste du behøver at gøre, er at ro, så sætter guiderne kursen og sikrer at det bliver en god dag på vandet. 

Guidede ture med picnic på Svendborgsund tur
De guidede kajakture starter, og slutter, fra stranden foran Hotel Christiansminde. Derefter til Svendborgsund, forbi Thurøs vestkyst, Tåsinges nordkyst, Skansen samt Svendborgsundbroen. Måske kigger en enkelt sæl eller delfinen Delle op over vandspejlet og svømmer med? Picnic kan tilkøbes.

Mandage i juli, august og september, turen varer ca. 3 timer.

Aftentur på Randers Fjord
Efter en times stille rotur på fjorden drikkes et lille glas bobler på vandet (hvis vejret tillader) og man fortsætter tilbage til en kop kaffe og lidt hygge på havnen. Måske er vi heldige at se den begyndende solnedgang på vej tilbage.

Den 20. juli, 2021
Arrangør og booking Hav&Fjord

Se Vejles nye bydel fra vandsiden
Med start fra Albuen strand under Vejlefjordbroen og ind i Skyttehusbugten, for at komme helt tæt på Bølgen og den ikoniske bygning Fjordenhus (tegnet af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson). Videre ind i Sønderåen, hvor vi skal se det helt nye boligområde Skudehavnen. 

På et tidspunkt du bestemmer.


Verdensarvtur langs Stevns Klint
En guidet kajaktur langs verdensarven Stevns Klint. Hør om klintens geologi, videnskabelige betydning og hvorfor Stevns Klint er udnævnt som UNESCOs verdensarv. Den fantastiske geologiske fortælling krydres af mere nutidige fortællinger om mennesker og dyrs liv ved, og historiske brug af, klinten.

Hvornår? - på forespørgsel, turen er ca. 16 km, egen kajak medbringer.
Arrangør og booking Kajakguiden Stevns

Hammershus, Bornholm
Sammen med guiden fra Havkajak Bornholm lægges der ud fra Hammerhavnen og padles langs kysten til Hammershus, klippehulen Våde Ovn og klipperne Løvehovedet og Kamelhovederne. Det er en rå og flot tur.

Hvornår?På et tidspunkt du bestemmer. - på forespørgsel, turen varer ca. 2½ time. Alt nødvendigt kajak- og sikkerhedsudstyr er inkluderet.

Arrangør og booking Havkajak Bornholm

Sælsafari i Limfjorden
Spændende tur på udkig efter sæler i Limfjorden, med Steen Mogensen fra ’Livet Ved Vandet – Thyholm’ som guide. Turen inkluderer 2 overnatninger med helpension på Tambohus Kro & Badehotel. 

Arrangør og booking til Tambohus Kro & Badehotel

Kajak og kulturhistorie på Odense Fjord
Odense Fjord er skabt af naturen, men siden 1700-tallet har mennesket i stor stil omskabt fjorden. Senest med etableringen af Lindø værftet, opførslen af værftsbyen Munkebo, og ændringerne på Stige Ø. Dette  præger fjordens udseende, og det kan deltagerne glæde sig til at se og hører mere om, fra et kajakperspektiv.

Den 7. august, turlængde ca. 20 km, egen kajak, udstyr, madpakke og rigelig drikkelse. 
Arrangør Møntergården, køb billet her

Opdag Guldborgsund
Turen varer cirka 2½ time, og vi kommer omkring de smukke småøer Flatø og Kalvø. Undervejs kan vi være heldige at spotte både havørne, og sæler.

Dag og tid - efter aftale. 
Arrangør, Hasselø Kajak og booking

OBS havogkajak.dk påtager sig intet ansvar for fejl og ændringer i datoer, ture og priser. Spørgsmål til turene, kontakt venligst arrangøren via linket.

Foto VisitDenmark
Udgivet 10.07.2021
Tags Det sker, ud på tur, vores hav