GUIDEDE KAJAKTUREAt glide stille gennem vandet, mens man passerer smukke landskaber og samtidig få en god historie, er ikke nogen ringe oplevelse. På en kajaktur med guide kommer du til skønne og ukendte steder, får en historie om lokaliteten, måske toppet med en lokal skrøne eller to.

Der er mange spændende ture; verdensarven Stevns Klint, aftenture på Roskilde Fjord, fuldmåneture i glaskajak eller Sankt Hans aften i kajak. På nogle af turene er der inkluderet et glas bobler eller lettere forplejning. Det eneste du behøver at gøre, er at bestille turen, så sætter guiderne kursen.

Guidet tur på Svendborgsund
Fra mødestedet, på stranden ved Christiansminde, og alt efter vind og vejr, går turen langs kysten, måske med kryds over til Tåsinge, Skansen, Vindeby, under Svendborgsundbroen og retur gennem Svendborg havn. Picnic kan tilkøbes.

Mandage fra 8. maj til 18. september kl.17 - 20.
Arrangør og booking Lifeplan Kajak & Friluftsliv

Se Vejles nye bydel fra vandsiden 
I de seneste år er der bygget meget nyt i Vejle, og på denne tur viser kajakguide Lars de nyeste byggerier og bydele, fra vandsiden. Der lægges ud fra stranden ved Albuen og kursen sættes straks mod Vejlefjordbroen og ind i Skyttehusbugten, for at komme helt tæt på Bølgen og det ikoniske Fjordenhus, tegnet af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson. Derefter ind i selve Sønderåen, for at se det helt nye boligområde Skudehavnen. 

Fra 1. maj til 15. oktober
6 kilometer/3 timer

Kajaktur langs verdensarven Stevns Klint
Hør om klintens geologi, videnskabelige betydning som var baggrunden for Stevns Klints udnævnelse til UNESCOs verdensarv. Den geologiske fortælling krydres af mere nutidige fortællinger om mennesker og dyrelivet ved Stevns klint.

Turlængde 16 kilometer/8 timer. Medbring selv kajak, pagaj og udstyr.
Arrangør og booking Kajakguiden Stevns

En klipperig tur til Hammershus
Sammen med guiden fra Havkajak Bornholm lægges der ud fra den særprægede Hammerhavn. Der ros langs kysten til  Hammershus, klippehulen Våde Ovn og de ikoniske klippeformationer Løvehovedet og Kamelhovederne. 

Turlængde ca. 2½ time. Kajak- og sikkerhedsudstyr er inkluderet i prisen.
Arrangør og booking Havkajak Bornholm

Københavns Havn og Christianshavns kanaler
Nyd de historiske bygninger imens du glider afsted gennem Christianshavns kanaler. Turen forgår i et roligt tempo, hvor der er tid og plads til at se, snakke og hygge. Mulighed for at udvide turen med  en sløjfe ud til Holmen, hvor de gamle og nyrestaurerede Kanonbådshaller ligger. 

Fra maj til september.
Arrangør og booking, Kajakhotellet

Fuldmånetur i glaskajak
Fuldmåneturene kombinerer det bedste fra en formiddags- og solnedgangstur med fuldmånens sølvfarvede følgeskab. Oplev vandkikkerteffekten gennem bunden i de gennemsigtige kajakker, og se Limfjordens bund med muslingebanker og sand, hvor krabberne pile af sted, mens vandmænd svæver  magisk i vandet og små søanemoner pryder stenene hist og her.

Dag (aften) og tidspunkt efter aftale.
Arrangør og booking, VisionKayak

Aftenture på Roskilde Fjord
Nationalpark Kayaking er en kajaktur på 2 timer i Nationalpark Skjoldungernes Land med fokus på naturoplevelser, fælleskab og dyrelivet. Roskilde Fjord er en del af Nationalparken.

Aftenture hver mandag kl. 19 til 21 i juni og august, og kl. 18 til 20 i september.
Start og slut Vindeboder 3, Roskilde havn.
Arrangør og tilmelding kajakmanden.dk

Fjordsafari på Lammefjorden
En stille tur langs kysten. Der er kaffepause med kig og smag på forskelige spiselige strandurter.

Dagsture den 11. juni, 5., 11., 18., 26. juli og 1., 8. og 15. august
Start og slut Grevinge
Arrangør og tilmelding Kajakoasen

4-timers tur i naturskønne omgivelser
Tag med på Design Kayaks guidede kajakture og nyd 4 aktive timer i kajakkens verden. Turprisen inkluderer alt udstyr, instruktør og frokost med. Der kræves ingen forkundskaber for at kunne deltage. 

Dag- og aftenture efter aftale.
Start i en af de tre byer; København, Århus og Middelfart.
Arrangør Design Kayaks

OBS
Havogkajak.dk har ingen kommerciel interesse i de listede tur.
Har du spørgsmål til turene, kontakt arrangøren via linket.

Opdateret maj 2024  

Foto VisitDenmark
Informationer fra de enkelte arrangørenes hjemmesider