GUIDEDE KAJAKTUREOplev den bornholmske vestkyst, spændende Svendborgsund, en sælsafari i Limfjorden og verdensarven ved Stevns med en kajakguide.

Kajakguiderne fører dig til naturskønne og ukendte steder imens der fortælles historie fra området, flora og fauna, måske toppet med en lokal skrøne eller to. På nogle af turene er der inkluderet et glas bobler, andre lidt lettere forplejning og en tredje en hotelovernatning. Det eneste du behøver at gøre, er at bestille turen, så sætter guiderne kursen og sikrer at du får en god dag på vandet. 

Guidet tur på Svendborgsund
Fra mødested på stranden ved Christiansminde, og alt efter vind og vejr, går turen langs kysten, måske med kryds over til Tåsinge, Skansen, Vindeby, Svendborgsundbroen og retur gennem Svendborg havn. Måske kigger en enkelt sæl eller delfinen Delle op over vandspejlet og svømmer med? Picnic kan tilkøbes.

Mandage kl.17 - 20 i juli, august og september. 

Se Vejles nye bydel fra vandsiden 
Der bygges nyt i Vejle, og på denne tur viser guide Lars de nye byggerier og bydele. Der lægges ud fra Albuen strand og kursen sættes mod Vejlefjordbroen og ind i Skyttehusbugten, for at komme helt tæt på Bølgen og det ikoniske byggeri Fjordenhus (tegnet af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson). Derefter ind i selve Sønderåen, for at se det helt nye boligområde Skudehavnen. 

På et tidspunkt du bestemmer.


Kajaktur langs verdensarven Stevns Klint
Hør om klintens geologi, videnskabelige betydning og hvorfor lige Stevns Klint er udnævnt som UNESCOs verdensarv. Den fantastiske geologiske fortælling krydres af mere nutidige fortællinger om mennesker og dyrs liv ved Stevns klint.

Turen sættes op efter aftale. Cirka 16 km. Medbring egen kajak, pagaj og udstyr.
Arrangør og booking Kajakguiden Stevns

En rå, men også meget flot tur til Hammershus
Sammen med guiden fra Havkajak Bornholm lægges der ud fra Hammerhavnen og der padles langs kysten til Hammershus, klippehulen Våde Ovn og de ikoniske klipper Løvehovedet og Kamelhovederne. 

Dag og tid efter aftale. Turen varer ca. 2½ time. Kajak- og sikkerhedsudstyr er inkluderet i prisen.
Arrangør og booking Havkajak Bornholm

Sælsafari i Limfjorden
Kom med på sælsafari i Limfjorden, med Steen Mogensen kendt fra ’Livet Ved Vandet – Thyholm’, som guide. Nærmest lydløst ror vi ud til sælerne og fanger måske et godt billede af sælerne. Turen inkluderer 2 overnatninger med helpension på Tambohus Kro & Badehotel. 

Arrangør og booking til Tambohus Kro & Badehotel

Opdag Guldborgsund
Turen varer cirka 2½ time hvor du guides omkring de smukke småøer Flatø og Kalvø. Undervejs kan du være heldig at spotte både havørne, og sæler.

Dag og tid - efter aftale. 
Arrangør, Hasselø Kajak og booking

Guidet tur  i Københavns Havn og Christianshavns kanaler
Nyd de arkitektoniske perler og historiske bygninger fra kajakken, imens du glider afsted gennem kanalerne med pagajen i hånden. Turene forgår i et roligt tempo, hvor der er tid og plads til at hygge og snakke. Undervejs holder vi en lille drikkepause på vandet og denne forfriskning er med i prisen.

Dag og tidspunkt efter aftale.
Arrangør og booking, Kajakhotellet

Fuldmånetur i glaskajak
Fuldmåneturene kombinerer det bedste fra en formiddags- og solnedgangsture med fuldmånens sølvfarvede følgeskab. Opleve vandkikkerteffekten ned gennem de gennemsigtige kajakker, og se Limfjordens bund med muslingebanker og sand, se krabberne pile af sted, vandmænd hænge magisk spredt i vandet og små søanemoner pryde sten hist og her.

Dag (aften) og tidspunkt efter aftale.
Arrangør og booking, VisionKayak

OBS www.havogkajak.dk påtager sig intet ansvar for aflysninger, fejl og ændringer i datoer og turbeskrivelser. Har du spørgsmål til turene, kontakt venligst arrangøren via linket.

Foto VisitDenmark
Udgivet 10.07.2021
Tagget med Det sker, Ud på tur og Vores hav