GUIDEDE KAJAKTUREVælg mellem den bornholmske vestkyst, det spændende Svendborgsund, en sælsafari i Limfjorden, se verdensarven ved Stevns, aftenture på Roskilde Fjord, fuldmåneture i glaskajak eller Sankt Hans aften i kajak.

Kajakguiderne fører dig til naturskønne og ukendte steder imens der fortælles historie fra området, flora og fauna, måske toppet med en lokal skrøne eller to. På nogle af turene er der inkluderet et glas bobler, andre lidt lettere forplejning og en tredje en hotelovernatning. Det eneste du behøver at gøre, er at bestille turen, så sætter guiderne kursen og sikrer at du får en god oplevelse på vandet. 

Kajaktur Helnæs rundt
Som en afsides tidslomme ligger Helnæs i det sydlige Lillebælt. Øjensynligt uforanderlig og med stærke bånd til fortidens bonde- og fiskersamfund. Turen er ca. 20 km og vejret afgør hvilken vej, vi roer rundt. Alternativt roer vi en tur i Helnæs bugten.

20 kilometer/8 timer, egen kajak. udstyr, godkendt vest, forplejning samt drikke.
Arrangør DGI 

Guidet tur på Svendborgsund
Fra mødestedet på stranden ved Christiansminde, og alt efter vind og vejr, går turen langs kysten, måske med kryds over til Tåsinge, Skansen, Vindeby, under Svendborgsundbroen og retur gennem Svendborg havn. Måske kigger en enkelt sæl eller delfinen Delle op over vandspejlet og svømmer med? Picnic kan tilkøbes.

Mandage kl.17 - 20 i juli, august og september. 
Arrangør og booking Lifeplan Kajak & Friluftsliv

Se Vejles nye bydel fra vandsiden 
Der bygges utroligt meget i Vejle, og på denne tur viser kajakguide Lars de nye byggerier og bydele fra vandsiden. Der lægges ud fra stranden ved Albuen og kursen sættes mod Vejlefjordbroen og ind i Skyttehusbugten, for at komme helt tæt på Bølgen og det ikoniske Fjordenhus byggeri, tegnet af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson. Derefter ind i selve Sønderåen, for at se det helt nye boligområde Skudehavnen. 

6 kilometer/3 timer

Kajaktur langs verdensarven Stevns Klint
Hør om klintens geologi, videnskabelige betydning som var grunden til at Stevns Klint blev udnævnt til UNESCOs verdensarv. Den fantastiske geologiske fortælling krydres af mere nutidige fortællinger om mennesker og dyrelivet ved Stevns klint.

16 kilometer/8 timer. Medbring egen kajak, pagaj og udstyr.
Arrangør og booking Kajakguiden Stevns

En rå, men også meget flot tur til Hammershus
Sammen med guiden fra Havkajak Bornholm lægges der ud fra Hammerhavnen og der padles langs kysten til Hammershus, klippehulen Våde Ovn og de ikoniske klipper Løvehovedet og Kamelhovederne. 

Turlængde ca. 2½ time. Kajak- og sikkerhedsudstyr er inkluderet i prisen.
Arrangør og booking Havkajak Bornholm

Sælsafari i Limfjorden
Steen Mogensen, kendt fra ’Livet Ved Vandet – Thyholm’, er kajakguide på sælsafariturene hvor der næsten er 100% chance for at se sæler og fanger et godt billede. Turen inkluderer 2 overnatninger med helpension på Tambohus Kro & Badehotel. 

Arrangør og booking Tambohus Kro & Badehotel

Guidet tur  i Københavns Havn og Christianshavns kanaler
Nyd de historiske bygninger imens du glider afsted i kajak gennem Christianshavns kanaler. Turen forgår i et roligt tempo, hvor der er tid og plads til at se, hygge og snakke. Undervejs er der en lille drikkepause på vandet. 

Dag og tidspunkt efter aftale.
Arrangør og booking, Kajakhotellet

Fuldmånetur i glaskajak
Fuldmåneturene kombinerer det bedste fra en formiddags- og solnedgangstur med fuldmånens sølvfarvede følgeskab. Oplev vandkikkerteffekten gennem bunden i de gennemsigtige kajakker, og se Limfjordens bund med muslingebanker og sand, hvor krabberne pile af sted, mens vandmænd svæver  magisk i vandet og små søanemoner pryder stenene hist og her.

Dag (aften) og tidspunkt efter aftale.
Arrangør og booking, VisionKayak

Aftenture på Roskilde Fjord
Nationalpark Kayaking er en kajaktur på 2 timer i Nationalpark Skjoldungernes Land med fokus på naturoplevelser, fælleskab og dyrelivet. Turene sejles på Roskilde Fjord, som er en (stor) del af Nationalparken.

Aftenture hver mandag kl. 19 og kl. 18 i september.
Start og slut Vindeboder 3, Roskilde havn.
Arrangør og tilmelding kajakmanden.dk


OBS www.havogkajak.dk påtager sig intet ansvar for aflysninger, fejl og ændringer i datoer og turbeskrivelser. Har du spørgsmål til turene, kontakt venligst arrangøren via linket.

Foto VisitDenmark
Udgivet 10.07.2021
Kilde Arrangørenes hjemmesider