LUCIA I KAJAK


Med årene er Lucia i Kajak blevet et tilløbsstykke for kajakroere og de mellem hundrede og op til flere tusinde tilskuere som følger kajakoptoget fra kajkanten.

I år er det Lucia dag mandag den 13. december og i mange byer over hele landet arranger den lokale kajakklub et Lucia i Kajak optog. Kajakkerne udsmykkes fra stævn til agterstavn med lys, julenisser, stjerner, ja endda med julemanden og hans kane. Der er tradition for at den flotteste udsmykkede kajak vinder en præmie! Optoget slutter gerne med glögg og lune æbleskiver.  

Send mig gerne et par linjer om jeres Lucia i Kajak arrangement, så kommer det med i oversigten her.

København

Tider & steder
Kl. 16:30 Afgang fra Kajakhotellet, Kalvebod Bølge
Kl. 17:00 Afgang fra Kayak Republic, Børskajen
Kl. 17:15 Sang ved Nyhavn
Kl. 17:45 Sang ved Christianshavn
Kl. 18:15 Sang ved Højbro Plads
Kl. 18:30 Retur til Kayak Republic/Kayak Bar

Konkurrence
Mød op med kajakken pyntet til bristepunktet med gran, lyskæder, juletræer, levende lys, nisser og rensdyr, eller hvad du ellers kan finde på. Kajakken med den fineste udsmykning vil blive kåret - og vinder en flaske Champagne. 
Kort med parkeringsmuligheder og -zoner og pladser hvor der er gratis parkering.

Arrangører og info
Kajakhotellet
KayakRepublic

Aarhus

Tider & steder
Kl. 17:00 Klargør og pynter kajakker
Kl. 17:45 Obligatorisk sikkerhedsbriefing for alle deltagere
Kl. 18:00 - 19:45 Rotur og Luciasang, se kortet
Kl. 20:00 Varm suppe og gløgg i baglokalet hos VinDanmark

Konkurrence
Der er fine præmier til de flotteste kajakker. Så man skal endelig ikke holde sig tilbage, når man kigger i den store kasse med julepynt (og lys) !..

Vigtigt
Kajakken kan søsættes ved Aarhus Kano- og Kajakklub Kystpromenaden 4, Aarhus C. Hvis man foretrækker det, kan man selvfølgelig også ro herhen, hvis det giver mening, men man skal deltage i sikkerhedsbriefing kl. 17:45.

Arrangør og tilmelding
Aarhus Kano og Kajakklub
Tilmelding til Aarhus Lucia i Kajak

Voerså

Luciaoptog på åen
De illuminerede kajakker roer fra yderhavnen klokken 19 og forventer at passere hovedvejsbroen cirka 10 minutter senere og roer videre mod vest på åen indtil udkanten af byen, hvor der vendes om og der sluttes af ved kajakklubbens klubhus ved inderhavnen.

Voerså Kajakklub har tre gange tidligere fejret Luciadag med optog på åen, men det er første gang der inviteres andre kajakroere med, hvor kun fantasien sætter grænsen for, hvordan lys og figurer kan arrangeres. Når alle kajakroerne er kommet tilbage, kan der købes varm glögg og æbleskiver i klubhuset.

Arrangør
Voerså Kajakklub

Nakskov

Tider & Steder
Vi mødes kl. 16:30 på
Hestehoved havn og sejler kl. 17:30, i lys pyntede kajakker. Det forventes at turen varer cirka 2 - 2½ time.

Alle kan deltage dog som minimum i våddragter (køb i Harald Nyborg,THansen eller lignede). Det er et krav at synge med på Lucia sangen 😀

Arrangør
Havkajak Nakskov

Helsingør

Tider & steder
Pynt din kajak med julelys og glimmer og deltag i denne skønne juletradition. ❤️ I år ror vi i Nordhavnen og over til Kronborg - og synger foran kajakklubben kl. 17. 

Bagefter er der gløgg og æbleskiver i Kajakklubben Krogens nye klubhus kl. 18. (Tilmelding nødvendig.)

Arrangør
Kajakklubben Krogen

Odense

Tider & steder
Kunne det være en ide, at medlemmer (med lyst, de rette færdigheder, det rette udstyr) mødes f.eks. kl. 14.30 i klubhuset Kanalvej for at gøre kajakkerne klar og ro til fælles start og skippermøde ved Odense Roklub kl. 15.30.

Arrangør
Odense Havkajakklub

Faaborg

Tider og steder
Faaborg Havkajakklub og Havkajakklubben Malik har igen i år arrangeret Lucia sejlads i kajakker. Kajakkerne, som er udsmykket med lys, sættes i ved trappen til kanalen i Faaborg Havn. Du kan se Lucia sejladsen - dato og tidspunkt kommer snart!

Vigtigt alle arrangementer
Du står selv for sikkerhed og udstyr, og deltager på eget ansvar. Det anbefales at du har min. IPP2. Du skal være iført kajakvest og udstyr til at færdes på vandet om vinteren. 

www.havogkajak.dk påtager sig intet ansvar for aflysninger, fejl og ændringer i datoer og beskrivelser. Har du spørgsmål eller vil tilmelde - kontakt venligst arrangøren via linket.

Udgivet 25-11-2021
Fotos KayakRepublic og Henrik Numelin
Kort Aarhus Kano og Kajakklub
Tags Det sker, Ud på tur.