REBEL ILLKA

Nu er den her, Illka, den lille nye kajak fra Rebel

Kajakken er velegnet til mindre padlere, der vejer op til omkring de 70 kg. Visuelt minder Illka'en om den lidt større Rebel Husky. Familie relationerne er da også tydelige og skyldes at de begge er tegnet af svenskeren Johan Wirsèn.

Med sin flade V-bund har Illka en god primær stabilitet og en fin retningsstabilitet. Agterdækket er lavt så kajakken er let at rulle. Det karakteristiske knækspant, som ses på de originale grønlandske kajakker, hjælper på styringen når kajakken kantes. 

Rebel Illka ​​har to stuverum; et i fordækket, et lille "handskerum" lige foran cockpittet samt et stuverum i agterdækket. Der er ingen dagsluge bag cockpittet - der er ikke plads på den fem meter lange kajak. Illka er monteret med fodstøtter fra SmartTrack, finnesystem og luger er fra finske Kajaksport. Alt i alt en kajak egnet til en rask dagstur, lidt surf og en weekendtur med light equipment.

Rebel er en serie af kajakker inspireret af de grønlandske kajakker, og er i Johan Wirséns skandinaviske fortolkning tilføjet den langsgående hulkel, som styrker agterdækket, har indstøbte forsænkede bøjler i for- og agterdæk (fx. til fastgørelse) og et edderkoppespind af dækselastikker. 

KajakFreak i Handbjerg er dansk forhandler af Rebel kajakkerne. 

Vejledende pris 25.000 kr.

Vægt: 19 kilo
Længde x bredde, 500 cm x 51 cm
Cockpit indvendigt, 78 cm x 42 cm
Cockpitkarm udvendigt 84 cm x 48 cm
Luge forreste stuverum, rundt Ø 24 cm
Luge bagerste stuverum, ovalt 44 x 26 cm
Luge foran cockpit, rundt Ø 15 cm
Skeg og fodstøtter
Kapacitet 115 kilo
Volume 120 liter 

Kajakkerne i Rebel serien er designet i Sverige og produceret af Aquarius i Polen. Illka'en er fremstillet i carbon/kevlar med vacuum-teknik og opvarmning i ovn. 

Kilder og foto: Rebel Kayaks og Rebel forhandlers websites
24.01.2022