ILLKA, DEN LILLE FRÆKKE FRA REBEL

Nu er den her, Illka, den lille nye kajak fra Rebel

Illka'en passer til de mindre padlere, der vejer omkring de 70 kilo. Visuelt minder Illka'en om den lidt større Rebel Husky. Familie relationerne er da også tydelige og skyldes at de begge er tegnet af svenskeren Johan Wirsèn.

Med sin flade V-bund har Illka en god primær stabilitet og en fin retningsstabilitet. Agterdækket er lavt så kajakken er let at rulle. Illka'ens skarpe knækspant, som også ses på de originale grønlandskajakker, hjælper på styringen når kajakken kantes. 

Rebel Illka ​​har to stuverum; et i fordækket, et lille "handskerum" lige foran cockpittet samt et stuverum i agterdækket. Illka er monteret med fodstøtter fra SmartTrack mens finnesystem og luger er fra finske Kajaksport. Alt i alt en kajak egnet til en rask dagstur, lidt surf og en weekendtur med light equipment.

Rebel er en serie af kajakker inspireret af de grønlandske kajakker, og er i Johan Wirséns skandinaviske fortolkning tilføjet en langsgående hulkel, som styrker dækkonstruktionen, indstøbte forsænkede bøjler i for- og agterdæk (fx. til fastgørelse) og et edderkoppespind af dækelastikker. Alle kajakkerne i Rebel serien er designet i Sverige og produceret af Aquarius i Polen. 

KajakFreak i Handbjerg er dansk forhandler af Rebel kajakkerne. 

Vejledende 2022 pris 25.000 kr.

Materiale: Carbon/kevlar
Vægt: 19 kilo
Længde x bredde, 500 cm x 51 cm
Cockpit indvendigt, 78 cm x 42 cm
Cockpitkarm udvendigt 84 cm x 48 cm
Skeg og fodstøtter
Kapacitet 115 kilo
Volume 120 liter

Under Nyt og Nyttigt præsenteres friske nyheder, aktuelle produkter, nyttige viden. Teksterne er baseret på information og nyhedsbreve fra producenterne og kajakforhandlerne.