BUCKETLIST
Her kan du se min bucket list med de mange spændende steder jeg drømmer om at ro - det kan være på en dagstur, en weekendtur eller i en ferie, alene eller i en gruppe - inden min arme bliver lange og jeg ikke længere kan sidde i kajakken.

En bucket list kan være inspiration til at vælge destinationer til kommende ferier og dagsture i forhold til vejret, årstiden og transport- og overnatningsmuligheder. Læs med, der er måske en idé eller destination til din bucket list eller næste kajaktur.

  • Geirangerfjorden i Norge, som er på UNESCOs verdensarvsliste, betragtes som en af de smukkeste fjorde i Norge, ja i hele verden. At ro her lnängs de tårnhøje fjedsider skulle være en  fantastisk oplevelse. 
  • Hollandske Ijsselmeer, er med et areal på 1100 km² den største sø i Holland. Det specielle ved søen er, at den tidligere var en indsø og blev lukket i 1930erne af det menneskeskabte Afsluitdijk. Langs søen ligger der mange små autentiske kystbyer og kilometervis af sejlbare kanaler.
  • Leros, er en lille ø i Det Ægæiske Hav nord for Kalymnos og Kos. Øen har en rig historie og har været beboet siden oldtiden. Jeg har været på ferie på. Husker de to små havne og de venlige øboer som lærte at hilse med et kali mera eller kali spera afhængigt af tidspunktet på dagen. I det skønne klima må det være superlækkert at padle her.
  • Rundt om Røsnæs. På turen bliver man  belønnet med udsigter til Sjællands Odde, Sejerø og Samsø, og på klare dage kan man se helt til både Jylland og Fyn. Helt ude på spidsen ligger et shelter hvor det må være fantastisk at overnatte - jeg ved ikke om man kan lande på stranden (sten?) med kajakken.  
  • Krydse rundt imellem Ålands 6.000 øer og overnatte på de små skærgårdsøer. 
  • Tyske vandveje er jo et vidt begreb, men det kunne være floderne Havel eller Spree. Denne tyske havkajakgruppe kan sikkert hjælpe med tips på hvlke floder som er sejlbare, isætningssteder med mere.
  • Hamburgs havn og Alstern. Jeg ved ikke hvad som er muligt, men at det kan lade sig gøre, at ro på både Alsteren og i Hamburgs havn, det kan du se i den korte video
  • Kroatien med sit krystalklare vand hvor man kan padle ud til ubeboede øer, tage en pause på en stille strand, besøge gamle befæstede byer eller ro ind i hemmelige grotter. 
Når du begynder at undersøge dine drømmeture, så ræk ud til kajakfællesskabet, søg og se på Google, Facebook og Instagram for at få viden, læs turbeskrivelser og tal med kommercielle virksomheder og guider, der opererer på din drømmelokation.  

God planlægning og god tur.

Foto PR