BOOK EN SHELTER


Få her overblikket på de forskellige bookingmuligheder så du kan reservere dine næste overnatninger under åben himmel. 
 

I takt med at flere og flere ruller soveposen ud under åben himmel, er interessen for at overnatte under åben himmel, steget. Havogkajak.dk har kigget på apps og på forskelige booking hjemmesider og kommer her med en overblik på hvad du kan booke på de forskellige bookingsider.

Udinaturen.dk
Indeholder information om cirka 750 registrerede shelter og -pladser i både statsligt, kommunalt, regionalt og privat eje, som kan bookes samt information om en række shelters, som ikke kan bookes. 

Shelter-appen
Appen er gratis og findes både til iPhone og Android. Alle de bookbare sheltere som er indberettet til Naturstyrelsen af regioner, kommuner fra private ligger i Shelter-appen. Nogle af shelterne er gratis at benytte, andre koster en overnatning 20-30 kr. 

Booking.naturstyrelsen.dk
Bookingsystem ejet af Naturstyrelsen. Her kan du også booke faciliteter til fx. børnefødselsdag eller o-løb. Er dit arrangement kommercielt, skal du betale for brug af shelteren.

Bookenshelter.dk
Her finder du shelters, opholds-, og teltpladser i 17 kommuner på Fyn, Lolland-Falster, Fredericia, Nationalpark Vadehavet og Limfjorden. Når du er landet på siden, gå i kortsektionen og vælg "Blåt støttepunkt" eller "kajakstøttepunkt" så får du alle de kystnære overnatningssteder frem.

Ringkøbing-Skjern Kommune
På denne kommunale side kan du blandt andet at booke sheltere ved Ringkøbing fjord.

Friluftsguiden.dk
Giver overblik over sheltere i over 50 kommuner. Her kan du også booke overnatninger i de tre flydesheltere som er udlagt i sommerhalvåret i Arresø, Roskilde Fjord nord og syd. Tips: Vælg den klassiske version.

Foreningen Udbyhøj Havn
Disponerer over flydende shelter i Udbyhøj havn.

Thisted fritid
Her ligger de fire flydende sheltere i Arntoft, Vilsund, Doverodde og Agger havne. Anbefales at booke på forhånd.

De fleste shelters kan benyttes gratis
De fleste shelters er gratis at benytte, nogle få steder skel man betale et symbolsk beløb. I de forskellige bookingsystemer kan du skal betale for at bruge shelteren, hvilke faciliteter der findes på stedet, shelterets placering, hvor mange personer der er plads til osv.

En eller et shelter?
Hedder det et eller en shelter? Ifølge Dansk Sprognævn kan den hedde begge dele.

Foto Scandinavian Staycation  som har fotograferet Havhytten, Hvide Klint