VINTERTID ER LÆSETID












Ja okay, al tid er læsetid… men vinterlæsning er nu noget helt særligt. Vinterlæsning hører nemlig sammen med kolde dage, lune stuer, knitrende brændeild og varm te i store kopper. Jeg har samlet nogle bøger for dem, som gerne vil læse rejseberetninger og fortællinger, oplevet og skrevet af vor tids opdagelsesrejsende. Bøgerne kan købes hos boghandlere, i webshops eller lånes som hardcopy på dit bibliotek.

Lasse Andreas Bøgh, eller Kajak-Lasse som han kalder sig selv, roede i vinteren 2019 Danmark rundt i havkajak, og med sine dengang 25 år er Lasse den yngste til at gennemføre om sejlingen med en distance på mere end 1.300 kilometer. Du kan smug læse lidt fra bogen her.
"På eventyr i havkajak", 140 sider, Lasse Andreas Bøgh.  


















"Yukon River, Eventyrlige Yukon" er dagbogsnotater og fortællinger om naturen og den spændende historie der knytter sig til Yukon River koloreret med fine billederFor dem, der gerne vil blive  klogere på den nordamerikanske vildmark.
"Yukon River, Eventyrlige Yukon" 450 sider skrevet af Erik B. Jørgensen. 


















John Andersen, en af nyere tids største grønlandsfarere fortæller om sine fantastiske og ekspeditioner. Om møderne med grønlandske fangere, isbjørne, hvaler - og den store grønlandske natur. Og om at mangle mad, men så finde et mere end fyrre år gammelt lager med dåsemad og ende med at spise flæskesteg på dåse.
"Grønland, på opdagelse i havkajak", 300 sider af John Andersen.

















Fascinerende og fængslende fortællinger om opdagelsesrejsende og eventyrere, der vovede livet for at rejse ud i verden, for forskningen eller fædrelandets skyld, blandt andet Thor F. Jensen som er verdens første som har rundet Ny Guinea i en traditionel udriggerkano og den store grønlandsfarer Knud Rasmussen.
"Den yderste grænse - vilde pionerer, opdagelsesrejsende og ekspeditioner", 281 sider af Bjørn Harvig.