LANTERNEFEST I NORDHAVN













På den yderste spids af Sundmolen i Nordhavn står et nyt fyr klar til at lede trafikken sikkert ind og ud af Københavns havn. Den 23. april tændes lyset i fyret for første gang og i den anledning inviteres søfarende og fodfolk til lanternefest.  

Lanternefest
Tirsdag den 23. april bliver lyset i fyret tændt for første gang og derfor inviterer By & Havn til indvielse og lanternefest kl. 18:30 - 20. Deltag på land eller sæt lys på din kajak og vær med fra vand.

På molespidsen kan man få en forfriskning og kommer man ad vandvejen bliver forfriskningen serveret over kajkanten. Aftenen kulminerer, når fyret tændes og synges ind med fællessang.

Fyrtårn i mere end 100 år
Der har stået et fyr på molespidsen af Sundmolen i Nordhavn i mere end 100 år og ledt skibene sikkert ind og ud af havnen. Da kajen og molehovedet skulle renoveres, blev det eksisterende molefyr fjernet.

Nu står det nye fyr på en brostensbelagt plads, omkranset af en kyssebænk, hvor man har udsigt ind over by og ud over vand. Det nye fyr er inspireret af det oprindelige fyr fra 1917 og af Langeliniefyret som står få hundrede meter væk.

OBS
Det er gratis at deltage i lanternefesten og kræver ikke tilmelding - dog er der en begrænsning på drikkevarer. Vær opmærksom på at lanternefesten foregår i tusmørket og at deltagelse er på eget ansvar.

Arrangør
By & Havn, er et kommunalt ejet byudviklingsselskab, grundejer og havnemyndighed med ansvar for udvikling og drift af Københavns havn.

Foto By & Havn