PLADS TIL KAJAKKEN


Har du problemer med at få kajakken ind i lejligheden? Kniber det med pladsen i carporten? Eller har du kajakken liggende på stranden?

Næsten alle kajakklubber tilbyder pladser til private kajakker, når du er medlem og friroet. Men. Hvis du hellere vil være en fri fugl og bare have din kajak opbevaret så nær vandet som muligt, hvad så?  Her er en ufuldstændig oversigt på kajakpladser i København og hovedstadsområdet. 
Espergærde - Strandhaven
På Strandhaven jolleanlæg, mellem Espergærde og Humlebæk, er der et stativ med plads til 12 kajakker. Bro med ramper, ferskvand til at skylle kajakker og udstyr, grill, borde og bænke og i sommersæsonen er der adgang til de offentlige toiletter. Du ansøger om plads (du skal bo i Helsingør Kommune), ved at kontakte havnekontoret via mail.  Øresundskysten kaldes også Den Danske Riviera - læs  turbeskrivelse 

Frederiksdal - Kanokajakcenter
Kanokajakcenter tilbyder aflåst opbevaring af havkajakker og turkajakker, med adgang til din kajak døgnet rundt, året rundt. Kajakhotellet ligger i Frederiksdal og har direkte adgang til Mølleåen og til søerne i  området. Pladser udlejes pr. måned eller pr. år. Kontaktoplysninger og beliggenhed

Greve - Greve Marina
Sejlklubben Køge Bugt, Greve Marina, har pladser i deres aflåste kajakhotel. Beliggenhed og kontaktoplysninger.

Holbæk - havnen
I den gamle trælasthandels bygninger på Holbæk havn er der blevet etableret et kajakhotel. Her kan du komme til din kajak 24/7. Se Friluftsliv & Håndværk for information og lejekontrakt.

København - HavkajakCenter
Hos HavkajakCenter København kan du have din kajak liggende hele året. Og du kan komme og kajakke når du har lyst. Information, leje og kontrakt, hos HavkajakCenter.

København - Kajakhotellet
Kajakhotellet på Amager har tre lokationer;  Havkajakvej, Kalvebod Brygge og ved Den Blå Planet. Booking af kajakplads     

København - KayakRepublic 
Kajakopbevaring hos KayakRepublic, under Børskajen, i centrale København, med adgang til kajakken og faciliteterne 24/7/.   

Snekkersten - stejlepladsen
Foreningen Stejlepladsgruppen har et kajakoplag med plads til cirka 70 kajakker 30 meter fra vandkanten. Ingen faciliteter. 200 meter til toilet på Snekkersten havn. Kajakplads incl. medlemsskab 450 kr/år, kontakt Foreningen Stejlepladsgruppen ved at sende en mail 

Aalsgaarde - Langebro
Lang bro(!) med ramper, ferskvand til at skylle kajakker og udstyr, borde og bænke og i sommersæsonen er der adgang til de offentlige toiletter. Du ansøger om plads (du skal bo i Helsingør Kommune) ved at kontakte havnekontoret via mail 


Kender du til lignede kajakpladser, -oplag og kajakhoteller, send gerne et par linjer til mig, så kommer det med her på oversigten.

Foto: Kajakpladser Strandhaven, Henrik Numelin