PLADS TIL KAJAKKEN


Har du problemer med at få kajakken ind i lejligheden? Kniber det med pladsen i carporten eller har du kajakken liggende på stranden?

Her er en ufuldstændig oversigt på kajakpladser, i København og hovedstadsområdet, så tæt på vandet som muligt. Pladserne kræver ikke klubmedlemsskab.
Espergærde - Strandhaven
På Strandhaven jolleanlæg, mellem Espergærde og Humlebæk, er der et stativ med plads til 12 kajakker. Bro med ramper, ferskvand til at skylle kajakker og udstyr, grill, borde og bænke og i sommersæsonen er der adgang til toiletter. Du ansøger om plads (du skal bo i Helsingør Kommune), ved at kontakte havnekontoret via mail.  Turforslag for Øresundskysten - læs  turbeskrivelse 

Frederiksdal - Kanokajakcenter
Kanokajakcenter tilbyder aflåst opbevaring af havkajakker, med adgang til din kajak døgnet rundt, året rundt. Kajakhotellet ligger i Frederiksdal og har direkte adgang til Mølleåen og til søerne i  området. Pladser udlejes pr. måned eller pr. år. Kontaktoplysninger og beliggenhed

Greve - Greve Marina
Sejlklubben Køge Bugt, Greve Marina, pladser i deres aflåste kajakhotel. Beliggenhed og kontaktoplysninger.

Holbæk - havnen
I den gamle trælasthandels bygninger på Holbæk havn er der etableret et kajakhotel. Her kan du komme til din kajak 24/7. Se Friluftsliv & Håndværk for information og lejekontrakt.

København - HavkajakCenter
Hos HavkajakCenter København kan du have kajakken liggende hele året. Og du kan komme og kajakke når du har lyst. Information, leje og kontrakt, hos HavkajakCenter.

København - Kajakhotellet
Kajakhotellet på Amager har tre lokationer;  Havkajakvej, Kalvebod Brygge og ved Den Blå Planet. Booking af kajakplads     

København - KayakRepublic 
Kajakopbevaring hos KayakRepublic, under Børskajen, i centrale København, med adgang til kajakken og faciliteterne 24/7/.   

Snekkersten - stejlepladsen
Foreningen Stejlepladsgruppen har et kajakoplag med plads til cirka 70 kajakker cirka 20 meter fra vandkanten. Ingen faciliteter. 200 meter til toilet på Snekkersten havn. Kajakplads incl. medlemsskab 450 kr/år, kontakt Foreningen Stejlepladsgruppen ved at sende en mail 

Aalsgaarde - Langebro
Lang bro(!) med ramper, ferskvand til at skylle kajakker og udstyr, borde og bænke og i sommersæsonen er der adgang til de offentlige toiletter. Du ansøger om plads (du skal bo i Helsingør Kommune) ved at kontakte havnekontoret via mail 

Kender du til lignede kajakpladser, -oplag og kajakhoteller, send gerne et par linjer til mig, så kommer det med her på oversigten.

Udgivet 08.02.2016, og løbende opdateret
Foto: Kajakpladser Strandhaven, Henrik Numelin