PÅ MED HAT OG BRILLER
Kajak, skarp sol og saltvand kan være en uheldig kombi, hvis man ikke tager sine forholdsregler

Kræftens Bekæmpelse, har tre gode råd, når det glæder solbeskyttelse 🌞
  • Skygge - hold Siesta
  • Solhat
  • Solcreme 
Det gælder så vidt muligt at undgå direkte sol mellem ca. kl. 12 og 15. Hvis man ikke kan det, for eksempel på en kajaktur, er det næstbedste råd at bruge en bredskygget hat til at skygge for solen.

Er du ikke lige på hat med solen, er det tredje bedste råd, at bruge solcreme for at beskytte ansigt, hals og arme.  Eksperter anbefaler solcreme i faktor 15-20 (se efter at cremen er vandfast og svanemærket). Smør rigeligt på.   Kræftens Bekæmpelse, Sundhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen har lavet en uv-app. Her kan man få gode råd til solbeskyttelse og man kan tjekke uv-indekset, lige dér hvor man er. For at bruge uv-appen skal du hente den til din iPhone eller Android smartphone

Så det kan faktisk betale sig at investere i lidt dyrere solbriller med UV-beskyttelse. 
Billige solbriller kan beskytte dine øjne lige så godt som designersolbriller. Det vigtigste er, at dine solbriller har et CE- eller UV400-mærkat for at beskytte din øjne mod solens UV-stråler. Det viser, at de lever op til kravene i den europæiske standard for solbriller (DS/EN 1836:1997). Solbriller uden dette mærke eller uden en UV400-mærkat beskytter ikke øjnene mod uv-stråling.

Solrige links
Udgivet 05.06.2016
Opdateret 23.06.2024