FORÅRSNYHEDER 2022Foråret er så småt på vej, og jeg har snuset lidt rundt i nogle af kajakbutikkerne for at se om det var nyt på hylderne til sæson 2022. Og jo, der er masser af nye kajakker og tilbehør som du  kan se, prøve og købe i kajakbutikkerne. Det er blandt andet nye versioner af Frej kajakkerne, en genial pagajflyder, en guidebog til ny kajakrute og superstærke canadiske kajakker. 


Kajak & Friluftsliv i Svendborg 
Kajak & Friluftsliv har fået en stor Maersk container fyldt med Point 65 kajakker, pagajer og andre smådele og fået plads til det hele i butikken. Blandt Point 65 kajakkerne er klassikeren SeaCruiser som er produceret i 3-lags MatriX polyethylene. Den er til den kræsne havkajakroer som ønsker en kajak, velegnet til dagsture og ekspedition. Udover at have en velassorteret kajakbutik er Kajak & Friluftsliv også klar med et stort kursus- og aktivitetsprogram. 

Kaymann kajakker tilbage hos Roneklint Kajakcenter
Der har længe været usikkerhed omkring Kaymann kajakkerne - men nu er der godt nyt. En ny polsk producent har overtaget formene, efter at Kazyak, Kaymans konstruktør, har opdateret kajakkerne. Og de første kajakker leveres, under brandet Sector Kayaks/Kazyak Designs, i begyndelsen af maj til kajak centeret på Roneklint. 

Det er i første omgang Raider'en, som er en havkajak med havracerelementer. Et smalt let v-formet skrog med en lang vandlinje. Foreløbig i en small og large udgave. Prisen er sat til 19.900 kr. Senere på året kommer Fury'en i nyt design og navn.

Nye versioner af Frej 504 og 534 fra Struer Boats
Struer Boats er på vej med nye versioner af Frej 504 og 534. Skrogfacon og mål er det samme som tidligere, men nu bliver kajakkerne bliver støbt i vakuum infusion, monteret med dækfittings i plast og en KajakSport Skeg4 med fjedertrukket finne. Forskellen ligger altså i materialerne.

Kajakkerne i Frej serien har elegante linjer og fine sejlegenskaber og produceres i fire udgaver; standard glasfiber i vakuum infusion til 20.000 kr., vakuum infusion med transparent carbon skrog til  25.000 kr., håndoplagt skrog med ekstra fiber til 31.000 kr. og i håndoplagt skrog i fuld carbon til 32.000 kr. Frej serien, er tegnet af den svenske kajakkonstruktør Björn Thomasson, bliver produceret i Danmark og færdigmonteres hos Kano og Kajakcenteret værksted i Frederiksdal. 

Genial pagajflyder fra Gram Kajak
Alle som laver selvredninger med grønlænderpagajer har prøvet, at flyderen glider af, fordi de bruger en traditionel pagajflyder. Men nu stopper det. Gram Kajak har udviklet en pagajflyder specielt til grønlænderpagajer idet den er længere og smallere end pagajflydere til en bredlabdet pagaj. For at sikre at flyderen sidder fast om pagajen har den en lange strop, med klikspænde, som vikles to gange rundt om pagajbladet og stammes til. Pris 400 kr. plus fragt hos Gram Kajak.

Norse Kayaks hos Kajakbiksen
Kajakbiksen i Rudkøbing fået Bylgia og Idun kajakker fra Norse Kayaks ind på hylderne. Norse Bylgja (udtales bill-gee-ya) passer til en 60 - 110 kg roer og Norse Idun er til den mindre roer på 40 - 60 kg. Både Bylgia og Idun har et markant knækspant, som giver kajakkerne en fin stabilitet og er begge udstyret med finne.

Norse kajakkerne er kommet i to farvekombinationer: Hvidt skrog med rødt dæk og hvidt skrog med sort dæk. Bylgia er 520 cm lang og Idun 485 cm. Kajakkerne produceres i Sri Lanka, kvaliteten er helt i top, udstyret er er sparet lidt på, til gengæld er prisen interessant - 18.500 kr. 

Aquarius Sea Stingray
Sea Stingray er den femte kajak som er udviklet af Kajak Freak i Handbjerg i tæt samarbejde med det polske kajakværft Aquarius. Sea Stingray er en kajak som kan bruges til lidt af hvert. Både til weekendture med oppakning, til teknik og til når man vil lege og surfe i bølgerne. Man sidder rigtig godt i Stringray'en og den er nem at komme ind og ud af, også selvom man er høj og lang. Aquarius Sea Stingray er til den middel til store roer. Pris 21.499 kr.Ny kajakrute
"Rundt om Røsnæs" er ni kajakruter på tilsammen 51 km rundt om Røsnæs. Ruterne har udgangspunkt fra Nyby Havn på Røsnæs. Derfra kan man enten sætte kursen østpå op mod Havnsø eller vestpå og rundtom Røsnæs spidsen og ind til Gisseløre ved Kalundborg. Eller omvendt, forstås.

I bogen "Rundt om Røsnæs" er ruterne er beskrevet etapevis med hvad man kan opleve undervejs og på land, hvor man kan trække sin kajak op, hvor der kan tankes vand, hvor er der shelter, hvor er der toilet og nærmeste madsted. "Rundt om Røsnæs" koster 125 kr. plus fragt hos Dyrehøj Vingård og Kano og Kajakcenter.

Butik Malik i Slangerup
De canadiske Delta kajakker forhandles af Butik Malik i Slangerup som har fået levering af Delta 15 og 16, begge med rødt dæk og hvid bund. Delta kajakkerne er støbt i vakuumformet ABS plast, som er superstærkt og et lettere materiale end glasfiber. Kajakkerne har en blød knækspant og en V-formet bundfacon. De er udstyret med ror, luger og vandtætte skot for og bag, en dagsluge lige foran cockpittet samt kraftige elastikker til fastholdelse af diverse grej og pagajflyder på dækket.

Der er også kommet WIG kajakker til butikken. Det er Alaska i glasfiber, til de mindre og mellemstore roere, 12.000 kr. Mira og Rapid 522 en havkajak med surfski skrog, støbt i diolen/kevlar til 18.000 kr. Alle kajakkerne er i fin kvalitet, med gode detaljer, monteret med KajakSport Skeg4 systemet. WIG kajakkerne er bygget på et familieejet værft i Polen. 

Relaterede links

Beskrivelser og priser gældende på udgivelsestidspunktet.

Under Nyt og Nyttigt præsenteres friske nyheder, aktuelle produkter, nyttige viden. Teksterne er baseret på information og nyhedsbreve fra producenterne og kajakforhandlerne.