KAJAKSHELTER PÅ ARRESØVågn op med vand dig til alle sider i det flydende shelter som Halsnæs Kommune har udlagt i Arresø. Den korteste vej dertil er at sætte i ved Naturcenter Auderød Havn på Arrenæs nær den nordsjællandske stålby Frederiksværk. 

I kajakshelteret kan du overnatte med 360 graders udsigt over Arresø til naturskønne omgivelser. Der er plads til to overnattende, og kajakshelteret ligger ude og kan bruges (og bookes) fra uge 20 til uge 40. 

Shelteret på Arresø er det andet flydende shelter af sin slags i Halsnæs. Kommunen har nemlig også et kajakshelter liggende i Roskilde Fjord ud for Hvide Klint. Det blev søsat i 2016 og var dengang det første flydende shelter i Danmark.

Uanset om du vil overnatte i det flydende shelter på Arresø eller det på Roskilde Fjord, så skal det bookes på i forvejen - det skal gøres på Friluftsguiden.dk

I kortfolderen "Arresø - til vands og til lands", er der indtegnet isætningssteder og hvor bilen kan parkeres. I kortfolderen kan du også læse hvad du kan opleve på og omkring Arresø. I Halsnæs Kajakkort er der et turforslag til Arresø.

Arresø er Danmarks største sø og var engang en fjordarm i Kattegat. Landhævninger har senere lukket forbindelsen til Kattegat. I dag har søen et sejlbart afløb til Roskilde Fjord gennem den gravede Arresø Kanal til Frederiksværk. Undervejs kan du være heldig og se fiskeørnen jage over søen fra Avderød Skov, hvor der også er mange andre spændende fugle. 

Foto Shelter på Arresø, Halsnæs kommune
Tekst Henrik Numelin