NYT FLYDENDE SHELTERHalsnæs har fået endnu et flydende shelter. Det nye shelter ligger ud for Naturcenter Auderød Havn ved Arrenæs nær nordsjællandske Frederiksværk. 

I det flydende shelter kan du overnatte på Arresø, DFanmarks største sø, med 360 graders udsigt til naturskønne omgivelser. Der er plads til to overnattende, og det flydende shelter ligger ude og kan bruges i hele sommerhalvåret til og med september.

Det nye shelter på Arresø er det andet flydende shelter af sin slags på Halsnæs. Kommunen har nemlig også et flydende shelter liggende i Roskilde Fjord ud for Hvide Klint. Det blev søsat i 2016 og var dengang det første havshelter i Danmark.

Uanset om du vil overnatte i det flydende shelter på Arresø eller det på Roskilde Fjord, så skal du booke på forhånd - det gøres på Friluftsguiden.dk

I folderen "Arresø - til vands og til lands", står der lidt om hvad du kan opleve på Arresø og der er et kort med er indtegnede steder hvor kajakken kan søsættes og bilen parkers. Og så er der  Halsnæs Kajakguide som kommer med er turforslag til Arresø.

Arresø var engang en fjordarm i Kattegat. Landhævninger har senere lukket forbindelsen til Kattegat. I dag har søen har afløb til Roskilde Fjord gennem den gravede Arresø Kanal i Frederiksværk (det er muligt at ro ad kanalen til Arresø eller omvendt, med 2 overbæringer). Undervejs kan man være heldig se fiskeørnen jage over søen fra Avderød Skov, hvor også mange andre spændende fuglearter. 

Foto Halsnæs kommune
15.07.2022/HN