FLYDENDE BIVUAK PÅ ROSKILDE FJORD


Unik overnatningsoplevelse. Prøv den flydende bivuak, og få en nat på Roskilde Fjord til lyden af bløde bølgeskvulp. 

På afstand ligner den bare en tømmerflåde. Men, når man lægger til den flydende platform, og trækker  i håndtaget, og bivuakken folder sig op. Flåden er solidt forankret i bagenden, så den i vind altid vil lægge sig med bivuak åbningen i læ. I bivuakken er der plads til to personer - eller tre, hvis man ligger tæt.   

For at være sikker på at kunne overnatte i bivuakken, skal man på forhånd booke en overnatning. Det gøres på friluftsguiden.dk, og det er også her, man får koden til låsen. Bivuakken er nemlig låst af med hængelås, når den ikke er i brug.

Den flydende bivuak, ligger cirka 100 meter udfor den lille hyggelige havn i Møllekrogen, og er lagt ud fra omkring 1. april og tages op igen den 15. oktober.

Den flydende bivark lejrplads er udviklet af Nationalpark Skjoldungernes Land i samarbejde med FGU Skibby, og den er den første af sin slags. Tanken er, at den flydende bivuak skal videreudvikles. Fx er det planen, at der skal etableres hyttefad på platformen, sådan at dem, der fisker, har et sted at opbevare den friskfangede fisk indtil man  kan tage den med hjem.

Læs mere om Roskilde Fjord


Foto: Nationalpark Skjoldungernes Land