FEM NEMME RETTER TIL KAJAKTUREN


At spise sundt på kajakturen behøver ikke at være besværligt eller tidskrævende. Med lidt forberedelse og nogle få råvarer kan du hurtigt trylle lækre og velsmagende retter frem. Prøv disse fem nemme retter på din næste tur.

Havregrød
Havregrød er enhver havkajakkers bedste ven. Det kræver blot to ingredienser: Havregryn og vand, og ingen af delene skal opbevares i køleskab. Havregrød smager godt, varmer dig op indefra, mætter godt og holder dig kørende i mange timer. Kog en del havregryn op med to dele vand til en tyk grød, tilsæt et nip salt og top med rigeligt peanut butter eller andet nøddesmør, en håndfuld nødder og tørret frugt.

Pasta all' olio
Kom kapers, finthakket hvidløg og en god håndfuld hakket bredbladet persille i en gryde. Hæld olivenolie over og vend det godt rundt. I en anden gryde koges frisk pasta. Når det er kogt, vendes pastaen over gryden med kapersene, hvidløg og den bredbladede persille. Vend det hele godt rundt og smag til med salt og peber. Drys med revet parmesan før servering. 

Bønnesalat
Skyl og afdryp 2 dåser bønner fx. cannellini eller borlotti. Rist en håndfuld pinjekerner gyldne på en tør pande. Skær 400 gram tomater i mellemtykke skiver og et rødløg i fine strimler. En squash skæres igennem på langs, fjern kernerne og skær squashen i halvmåner. Bland alle ingredienserne. Krydr med salt og peber. Spises med lidt rucola og pyntet med basilikum.

Pasta Bolognese sin carne
Pil og hak løg, hvidløg, peberfrugt, gulerødder og selleri groft. Hak 5-6- skiver soltørrede tomater og en ds. ansjoser fint. Fjern kerner fra en chili og hak den fint. Varm olivenolien i en gryde og tilsæt løg, hvidløg, chili, soltørrede tomater og ansjoser og lad det svitse et par minutter uden det tager farve.  Tilsæt peberfrugt, selleri og gulerødder og svits det hele endnu et par minutter. Derefter tilsættes hakkede tomater, balsamico og krydderier og lad det hele simre ved lav varme i en halv times tid. Servér med kogt frisk pasta og masser af friskrevet parmesan.

Karry-ris
Ris med karry og grøntsager er sundt, nærende og mættende. Lad os komme igang! Steg paprika, karry og chili af på en pande, tilsæt olie og løg og steg et par minutter. Herefter tilsættes en pose frosne grøntsager (nemt, ik?), lidt vand og to kopper forkogt ris.  

Mere inspiration - se her


Foto PR Trangia